Aftale sender softwarehus til udlandet

En ny aftale med Software AG giver det lille danske udviklingshus, Opportunity Solutions, adgangsbillet til det globale marked for CRM-systemer.

En styrket aftale mellem Opportunity Solutions og en af Europas største softwarevirksomheder, Software AG, skal sende det lille danske udviklingshus ud på verdensmarkedet.

Opportunity Solutions' kerneprodukt, CRM-løsningen Opportunity Manager, skal fremover baseres på XML-standarden, og her skal Software AG hjælpe både på teknologisiden og med afsætningen.

På Cebit-messen i Hannover den 12. marts præsenterer Opportunity Solutions det første XML-produkt.

CRM-løsningen bygger på postsystemet Microsoft Exchange og Outlook og tager dermed udgangspunkt i det program, medarbejderen i firmaet åbner som noget af det første om morgenen.

- Den åbne XML-standard for lagring af data er den ideelle platform for CRM-løsninger, da den er skabt til håndtering af ustrukturerede data som eksempelvis dokumenter, mails, billeder, video og lyd. XML gør desuden integration med andre IT løsninger langt enklere, siger Henrik Brandt, administrerende direktør i Opportunity Solutions.

Markedsføring i USA

Økonomisk håber han på en omsætning i 2003 på 15-20 millioner kroner, og de penge skal deles efter en fordelingsnøgle mellem de to selskaber.

Aftalen med Software AG betyder også, at Opportunity Solutions får adgang til markedsføring af Opportunity Manager over for Software AG's store kundebase.

Den side af sagen omfatter blandt andet en solid indgang til det store amerikanske marked, og det er her, at Opportunity Solutions håber på stor vækst.

Væksten gælder dog ikke på medarbejdersiden, hvor ekspansionen i procent er enorm, men mere beskeden målt i absolutte tal:

Firmaet på Østerbro i København beskæftiger i dag omkring 30 medarbejdere, og inden nytår forventer Henrik Brandt at skulle ansætte yderligere 15.

Røde tal endnu

- Og så forventer jeg heller ikke, at vi får behov for at blive ret meget større. Vi vil gerne blive ved med at fokusere på at være et udviklingshus, siger Henrik Brandt.

Aftalen med Software AG og en tidligere aftale med Hewlett-Packard betyder, at store dele af salgsarbejdet og kundekontakten i øvrigt er holdt ude af Opportunity Solutions' daglige arbejdsopgaver.

Opportunity Solutions har tre primære investorer, PFA, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Sølco Invest, hvor de to sidste så sent som i december postede 10 millioner kroner i selskabet.

Henrik Brandt vil ikke oplyse omsætningen for selskabet, men resultatet for 2002 blev et minus på 15 millioner kroner, hvilket "lidt bedre end budgetteret", oplyser han.

Tidligere har han oplyst målet for omsætningen i 2003 til 40 millioner kroner, og selskabet skal også begynde at tjene penge i år.

Opportunity Solutions blev dannet ved en fusion af selskaberne Visual Sales Systems og Zoftlogic for snart to år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere