Priskrig på SMS

Debitels lavprisselskab, Smarttalk, har på blot en uge tvunget Telmore til at sænke prisen på SMS-beskeder fra 25 til 20 øre. Samtidig er kravet for minimumsforbrug sat ned fra 75 til 50 kroner i kvartalet. Direktøren vil gøre det svært at være Smarttalk.

Forbrugerne kan kun glæde sig over den øgede konkurrence på markedet for lavpristelefoni.

1. januar åbnede Debitel et nyt selskab, Smarttalk, der præsenterede de hidtil laveste priser på SMS-beskeder, og allerede nu sænker Telmore sine priser.

Mens Smarttalk kræver 15 øre for en SMS, vil Telmore fra i morgen, onsdag, forlange 20 øre per besked. Prisen var før 25 øre.

- Vi har været rundt og kigge i nyhedsgrupper og den slags steder for at se, hvad forbrugerne går op i, og derfor justerer vi nu priserne, siger direktør Frank Rasmussen, Telmore, til Computerworld Online.

Da Smarttalk åbnede, erklærede Frank Rasmussen, at Telmore ikke ville reagere, medmindre den nye konkurrence kunne mærkes på tilstrømningen af kunder til hans selskab.

Men sådan hænger det ikke sammen længere:

- Prissænkningen her skal ikke lugte af panik. Vi vendte det i ledergruppen og nåede frem til, at det i løbet af året nok ville være nødvendigt at sænke priserne på SMS-beskeder, og så kan vi lige så godt gøre det nu, siger Frank Rasmussen.

Han forventer at miste 13 millioner kroner i år i tabt avance på grund af de nye priser, og de må trækkes fra direkte på selskabets bundlinie.

Sætter minimumsforbrug ned

Telmore har desuden sat kravet for minimumsforbrug ned fra 75 kroner til 50 kroner i kvartalet, og når man ikke det forbrug, skal man betale 7,50 kroner i gebyr.

- Det viser sig jo, at kunderne opfatter kravene om minimumsforbrug som et skjult abonnement, og det går ikke. Det er i hvert fald ikke noget, der skal være en stor del af vores forretning, siger Frank Rasmussen.

Minimumsforbruget kræves typisk for at undgå inaktive telefonabonnementer, som Telmore alligevel skal betale en fast pris for til sin telefoni-leverandør, TDC Mobil.

Men de nye, lempelige krav er også en reaktion på Smarttalks udspil, hvor kunderne skal tale for mindst 300 kroner i kvartalet eller i modsat fald betale 75 kroner i gebyr.

- Vi vil bare gerne se, at vores nye konkurrenter som Smarttalk og Mixit (TDC's nye lavprisselskab, red.) har det så svært som muligt, siger Frank Rasmussen.

- De er bange for os

Men stemningen er tilsyneladende rigtig god hos Smarttalk, hvor chefen dog overvejer at gøre noget ved de detaljer ved abonnementet, der har fremkaldt de fleste kritiske røster fra forbrugerne.

- Det er naturligvis nogle priser, vi må overveje. Vi kan godt mærke, at det er minimumsforbruget, som kunderne har været mest kritiske overfor, siger Anne Raaen Rasmussen, forretningschef i Smarttalk.

Hun tvivler dog på, at selskabet vil justere priserne inden for den første måneds tid.

Telmore reduktion af prisen på SMS'er er hun dog meget begejstret for:

- De er bange for os. Vi har været i gang i 3½ dag, og Telmore reagerer allerede, bemærker Anne Raaen Rasmussen.

Hun fortæller, at Smarttalk er kommet godt fra start med "flere hundrede" nye kunder om dagen. Senest har selskabet udsendt tilbud per SMS til Debitels godt 30.000 kunder med taletidskort om at blive oprettet som kunder i det nye teleselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere