IBM slår HP på servere i Europa.

Når man taler om omsætning, så har IBM vippet HP af pinden som førende europæisk server-leverandør. Det siger nye IDC-tal.

Hvor HP i tredje kvartal 2005 sad på 34 procent af omsætningen på det europæiske servermarked, og dermed var størst. Er trenden nu vendt. I tredje kvartal i år har IBM kæmpet sig frem til en førsteplads og en markedsandel på 34 procent.

HP er på et år faldet fra at have 34 procent af omsætningen i 3. kvartal 2005 på servermarkedet til i år i samme periode »kun« at sidde på 31 procent af omsætningen. IBM er omvendt gået fra 32 procent til 34 procent af markedet.

I top fem blandt serverleverandørerne har kun Sun Microsystems og IBM været i stand til at øge deres markedsandele og opnå en større omsætning.. Fælles for HP og Fujitsu Siemens er at begge selskaber også i kroner og ører har oplevet en mindre tilbagegang.

Selve servermarkedet voksede imidlertidig kun med en procent fra 2005 til 2006 og er stagnerende lige nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere