Fredagens aviser om IT

GN har fortsat store udgifter til at omstrukturere. Axcel skærer NetTest til. Oticon interesseret i GN's høreapparater. Sonofon var nede ved nytårstid.

GN har fortsat store udgifter til at omstrukturere

GN Store Nord har stadig svært ved at tjene penge på grund af store udgifter til omstrukturering - også selv om selskabet har skilt sig af med sit problembarn, NetTest. Selv om GN Store Nord lover en primær indtjening på 550 millioner kroner i år, så bliver resultatet før skat blot på 30 millioner kroner. Alene udgifterne til omstruktureringer forventes at lande på 150 millioner kroner, mens der også er store udviklingsprojekter og afskrivninger i koncernen. (Børsen)

Axcel skærer NetTest til

Det er endnu ikke slut med nedskæringer i NetTest, selv om investeringsfonden Axcel har købt selskabet af GN Store Nord. Ifølge Axcels administrerende direktør, Christian Frigast, skal antallet af medarbejdere ned fra de nuværende 700 til 400. Det skal blandt andet ske ved, at selskabet helt forlader udvikling af testudstyr til produktion af optiske fibre. I stedet vil selskabet satse på test og overvågning af telenetværk, først og fremmest mobilnet, hvor Christian Frigast venter en årlig vækst på ti til 15 procent. (Berlingske Tidende)

Oticon interesseret i GN's høreapparater

En af GN Store Nords største konkurrenter inden for høreapparater, danske Oticon fra selskabet William Demant, er klar med den store tegnebog, hvis GN ønsker at sælge høreapparatvirksomheden Resound fra. "Bliver høreapparatdelen i GN Store Nord til salg, er vi interesserede," siger bestyrelsesformand Niels Boserup, William Demant. (Berlingske Tidende)

Sonofon var nede ved nytårstid

Sonofons net stod ikke for presset, da kunderne ville ønske hinanden godt nytår i de sidste timer af 2002. Fra klokken 23 til 01 nytårsnat var nettet overbelastet, og ikke alle samtaler og SMS-beskeder kom i gennem. Hverken Sonofon eller TDC har endnu overblik over, hvor mange SMS-beskeder der blev sendt nytårsnat. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere