Motorola truer med at droppe mobillicens

Motorola i Danmark kan blive tvunget til at levere den licens, selskabet har vundet til at opsætte et mobilt Tetra-netværk, tilbage til IT- og Telestyrelsen. Foreløbig har selskabet brugt 40-50 millioner kroner i Danmark uden at tjene penge på indsatsen.

Det Motorola-kontrollerede selskab Tetranet kan blive tvunget til at levere sin licens til mobilteknologien Tetra tilbage til IT- og Telestyrelsen.

Licensen vandt selskabet i 2000, men Tetranet har ikke fået de kunder hos stat, amter og kommuner, som Motorola havde forventet.

Tetra er en digital mobilteknologi, som egner sig særligt til blandt andet de behov, som beredskabtjenester har. I dag benytter tjenesterne ligesom blandt andet taxaselskaber analoge radiosystemer.

Regeringen har gang på gang udskudt en endelig beslutning om, hvorvidt det offentlige skal satse på en samlet, digital kommunikationsløsning, der ikke mindst ved større ulykker gør personale på tværs af beredskaberne i stand til at tale sammen og udveksle data.

Senest besluttede indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i december at bede et udvalg komme med nye vurderinger, som skal ligge klar i det sene forår.

Presses af licenskrav

Tetranet presses imidlertid af de krav, der fulgte med licensen. Allerede i oktober i år skal selskabet dække 25 procent af Danmark med Tetra-sendemaster, og et år senere skal halvdelen af landet være dækket.

Opfylder Tetranet ikke disse betingelser, kan der falde bøder fra IT- og Telestyrelsen. Og hos Tetranet overvejer man nu helt at levere Tetra-licensen tilbage til styrelsen.

- Det er rigtigt, at det kan komme på tale. Men vi har ikke besluttet, hvor længe vi vil vente endnu, før vi træffer sådan en afgørelse, siger Tetranets direktør, Ole Haslund, til Computerworld Online.

Han henviser desuden til et pressemøde på mandag, hvor Motorola vil fremlægge sine videre planer for Tetra i Danmark.

Foreløbig har selskabet brugt 40-50 millioner kroner uden at have indtægter af betydning. Før jul afskedigede Motorola 15 medarbejdere, der blandt andet beskæftigede sig med salg af Tetra-løsninger.

Derudover har Motorola en udviklingsafdeling i Glostrup, der beskæftiger 230 medarbejdere med udvikling af Tetra til Motorolas globale salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere