Cygate betalte overpris for Benau

Den svenskejede netværksforretning Cygate Danmark afskriver goodwill for 11 millioner kroner. En stor del af afskrivningerne vedrører købet af Skanderborg-virksomheden Benau i 2001.

Cygate betalte for meget netværksforretningen hos Benau, da den svenskejede koncern i august 2001 købte Skanderborg-virksomheden af den danske ejer, Jan Bender.

Dengang var købsprisen omkring 11 millioner kroner, som Cygate blandt andet skulle betale for at få fingre i den goodwill, som stifter Jan Bender havde opbygget gennem årene.

Cygate benyttede sig af professionelle rådgivere, der blandt andet sikrede at en væsentlig del af købesummen blev knyttet til, hvilket resultater Cygate kunne opnå umiddelbart efter købet.

Investeringen i goodwill har nu vist sig at være værdiløs, og derfor har Cygate valgt at nedskrive al goodwill og sælge den gamle lagerbeholdning billigt. Tilsammen en nedskrivning på lidt over 20 millioner kroner.

Omkring fire millioner kroner vedrører goodwill fra Cygate-koncernens køb af det danske Westerberg Datacom i 1999.

- Jeg tror, at alle de handler, der er foretaget de seneste tre-fire år, har været sat for højt. Det er let at se i bakspejlet, men med de daværende forventninger til fremtidens salg for øje var prisen passende, siger Jan Bender.

Han oplyser, at Cygate på intet tidspunkt efter handlen har stillet spørgsmål ved pris eller vilkår, og at der ikke er dukket uventede orhold op.

Efter salget af sin forretning blev Jan Bender ansat som administrerende direktør for Cygate i Danmark.

Undgår negativ egenkapital

Han forklarer nedskrivningen med, at den goodwill, som Cygate med købet af Benaus netværksforretning sikrede sig, ikke har givet det håbede økonomiske resultat, og at al goodwill derfor er blevet afskrevet i ét hug.

- Det år, vi netop er gået ud af, har været præget af oprydning, og vores resultat har ikke været imponerende. Vores resultat bliver selvfølgelig ikke bedre af, at vi nu afskriver goodwill og sælger hele den gamle lagerbeholdning fra Cygate billigt, men vi har valgt at gøre det for næste år at kunne starte på en frisk, siger Bender.

For ikke at få negativ egenkapital på omkring 15 millioner kroner har det svenske moderselskab valgt at vinke farvel til en gæld på 20,7 millioner kroner, som det danske selskab havde. Beløbet er i stedet konverteret til aktier, og dermed ender egenkapitalen i det danske selskab på 5,2 millioner kroner.

Benaus systemintegrationsforretning, som Cygate ikke købte, blev solgt til Dimension for omkring 11 millioner kroner. Både Cygate og Dimension har den svenske investor Bure Equity som hovedejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere