Stifter går fra netværksforhandler i vækst

Michael Tandrup forlader efter godt to et halvt år netværksforhandleren Axcess, som han selv stiftede. Han og partneren, Stig Abildsø, skulle skilles, da de var for forskellige, og Stig Abildsø havde lettest ved at skaffe pengene til at købe den den anden ud.

Michael Tandrup, som stiftede netævrksforhandleren Axcess 1. maj 2000, er blevet købt ud af selskabet af sin partner, Stig Abildsø.

Ifølge Michael Trandrup var de to partnere i selskabet for forskellige og måtte skilles.

- Når forelskelsen er stor, så er synergierne stærke. Men når den første forelskelse er overstået, begynder man at fokusere på hinandens fejl. Nogle gange tror jeg, at vi har diskuteret bare for diskussionernes skyld, forklarer han.

- Vi skulle skilles, og Stig Abildsø havde lettes ved at skaffe pengene, tilføjer stifteren.

Han ejede hele Axcess, indtil Stig Abildsø købte 50 procent efter fire måneder. I dag vil han ikke ud med, hvor mange penge han får for at sælge sin halvdel, men han "klager ikke".

Stig Abildsø og Michael Tandrup kendte hinanden fra Merkantildata. Stig Abildsø blev chef for det norske selskabs kommunikationsforretning, efter han i 1997 solgte sin egen netværksforhandler, FDC, til selskabet.

Michael Tandrup var teknisk direktør for en anden netværksforhandler, Complet, som Merkantildata også købte, og han beholdt sin titel under Stig Abildsø.

50 millioner i omsætning og 30 medarbejdere

Sammen formåede de at skabe vækst for Axcess i et ellers nok så sort marked. Regnskabet for det finansår, som sluttede med udgangen af juni, er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Michael Tandrup landede omsætningen omkring 50 millioner kroner. Der er 50 medarbejdere i selskabet, som fik et lille overskud.

Der var underskud i det første regnskabsår, men det skyldes ifølge Michael Tandrup udelukkende, at al goodwill fra købet af Astons netværksforretning 1. januar 2001 blev afskrevet med det samme.

Den handel gav Aston 20 procent af aktierne i Axcess, som Michael Tandrup og Stig Abildsø senere måtte købe tilbage, da Aston efterlod en kæmpegæld i sit oprindelige selskab og lagde softwareaktiviteterne over i et nyt selskab.

Fra konsulenthus til forhandler

Michael Tandrups vision for Axcess var oprindelig, at selskabet sammen med andre nichefirmaer skulle gøre det muligt for virksomheder at "arbejde virtuelt", som han udtrykte det over for avisen Computerworld i efteråret 2000.

- Planen var, at vi skulle være et konsulenthus, som var uafhængige af hardwareleverandører, siger stifteren.

I dag erkender han, at selskabet har udviklet sig mere til en traditionel netværksforhandler.

- Stig Abildsø har større interesse i at drive den type forretning, end jeg har, konstaterer Michael Tandrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere