Peter Warnøes konsulentforretning konkurs

Aston-stifteren Peter Warnøes konsulentforretning Spiritech er erklæret konkurs, og medarbejderne kommer ikke med over til forhandleren Websales, som der ellers var planlagt fusion med.

Fusionsforsøget mellem Peter Warnøes selskaber Spiritech og Websales er gået i vasken og endt med, at konsulentforretningen Spiritech er gået konkurs.

Ingen af de nuværende 50 medarbejdere hos Spiritech har i første omgang fået tilbudt job i Peter Warnøes hardwareforretning, Spirit Websales, og ifølge administrerende direktør Klavs F. Jørgensen var der ikke penge nok i selskabet til at udbetale løn i december.

I sidste uge gik et andet af Peter Warnøes selskaber, Spiritsolutions, konkurs på grund af uenighed mellem Peter Warnøe og hans partner, Fertram Sigurjsson.

Og netop konkursen i Spirtsolutions var ifølge Klavs F. Jørgensen ødelæggende for fusionsforsøget mellem Spiritech og Websales.

- Vores forsøg med at sammenlægge de to selskaber er ikke gået som planlagt. Nogle af de investorer, der skulle støtte det fusionerede selskab, er blevet ramt af konkursen i Spiritsolutions, så der var ikke andet at gøre end at dreje nøglen, oplyser han til Computerworld Online.

Dermed er der kun to selskaber tilbage af de fem oprindelige selskaber i Spirit Group, som Peter Warnøe købte ud af Aston Gruppen.

Hardwareforhandleren Websales er langt den største forretning med en omsætning sidste år i omegnen af en halv milliard. Websales har omkring 85 medarbejdere, mens Spiritech på et tidspunkt beskæftigede 73 fuldtidsansatte.

Websales administrerende direktør Klavs F. Jørgensen fik i sidste uge opgaven at sammenlægge de to selskaber, og i samme omgang blev den tidligere Microsoft- og PBS-direktør Peter Max vraget som administrerende direktør for Spiritech.

Klavs F. Jørgensen oplyser, at der stadig arbejdes på at videredrive aktiviteterne fra de to selskaber, og at der stadig er mulighed for, at nogle af medarbejderne i det konkursramte selskab får tilbudt job i Spirit Websales.

Spiritech kom ud af sit første regnskabsår med et underskud på 3,3 millioner kroner, mens der var et lille underskud før af- og nedskrivninger (EBITDA).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere