Accenture i ny norsk fiasko

Accenture vandt i slutningen af 2005 en udbudskonkurrence hos norske Lånekassen til udvikling af nye kommunikationssystemer. Men Accentures endelige bud på løsningen overskred budgetrammen, og Lånekassen har nu smidt Accenture på porten.

I marts måned afbrød Tele2 samarbejdet med Accenture efter et forløb, hvor Tele2 følte, at nye ekstraregninger hele tiden dukkede op fra Accenture. Nu har norske Lånekassen, der er en pendant til den danske SU-styrelse, også vist Accenture vintervejen, efter at Accenture har brudt betingelserne for et vundet udbud.

Accentures ramme for udvikling af systemerne lå på 150 millioner norske kroner. Men efter at have arbejdet på en plan i flere måneder fremlagde Accenture en plan, som overkred den ramme. Ifølge Lånekassen var rammen kendt af Accenture, hvorfor Lånekassen nu har valgt at afbryde samarbejdet.

»Løsningsforslaget som blev udarbejdet i designfasen lader sig ikke realisere inden for omkostningsrammen. Lånekassen har derfor ingen mulighed for at gå videre med Accenture. Lånekassen ser nu på andre muligheder,« udtaler Lånekassens direktør Bertil Tiusanen til Dagensit.no.

I Danmark har Accenture også trukket en del negativ omtale. Københavns Kommune smed sidste år konsulenthuset på porten efter et langt forløb med en mislykket implemtering af kommunens lønsystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere