ECsoft sat til salg

Engelske Ciber vil give 394 millioner kroner for konsulenthuset ECsoft, som købte CMG's danske afdeling i foråret. Den danske direktør skønner dog, at de 200 medarbejdere herhjemme ikke bliver berørt af opkøbet, fordi Ciber ikke er til stede på det danske marked.

Det internationale konsulenthus ECsoft, hvis danske selskab i foråret købte konkurrenten CMG, er ved at blive solgt til engelske Ciber.

De to selskabers bestyrelser er blevet enige om købsbetingelserne og anbefaler aktionærerne at sælge for en samlet pris på 384 millioner kroner.

Umiddelbart får handlen ingen konsekvenser for ECsofts danske konsulentafdeling, der beskæftiger cirka 200 medarbejdere i Ballerup.

- Hvis købstilbuddet resulterer i en handel, tror jeg ikke, det får den store indvirkning på det danske marked, siger Tom Slivsgaard, der er administrerende direktør for ECsoft i Danmark.

- Ciber har ingen repræsentation i Skandinavien, så vi regner med, det for vores vedkommende bliver business as usual, vurderer han.

Ryster ikke på hånden

ECsoft danske afdeling kom ud af sidste regnskabsår med en omsætning på 130 millioner kroner og et meget lille plus på bundlinien.

Tom Slivsgaard ryster dog ikke på hånden over udsigten til en ny ejer, og uden at løfte sløret for meget siger han, at det kommende regnskabsår tegner til at blive noget bedre.

- Sidste år var hårdt, og selv om resultatet ikke var tilfredsstillende, formåede vi at begrænse skaden. Ciber har noget af den kompetence, vi efterlyser, så det ser spændende ud, lyder der fra Tom Slivsgaard.

I april købte ECsoft Danmark den danske afdeling af det internationale IT-konsulenthus CMG for 2,7 millioner kroner samt eftergivelse af en gæld på 12,2 millioner kroner.

CMG Danmark var ellers tænkt som brohoved til Skandinavien for CMG's hollandske moderselskab, der ligesom ECsoft er børsnoteret i England.

Farvel til syv

ECsoft har i det forgangne kvartal sagt farvel til syv mainframe-konsulenter herhjemme, inklusive en projektleder.

Fra den 6. januar har aktionærerne 60 dage til at acceptere købstilbuddet fra Ciber.

En overtagelse forudsætter, at Ciber kan få fingre i 90 procent af aktierne i løbet af de to måneder.

Herefter vil eventuelt resterende aktier blive tvangsindløst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere