It-profil:: Stolt over kunder og ansatte

Proinfos Gert Davidsen er stolt over de kunder, der henviser andre og over de ansatte, der er glade for virksomheden.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Branchen byder på så mange og så mange forskellige udfordringer, at det er vanskeligt at kede sig. Der er altid noget at rive i, og det kan jeg godt lide. På den anden side, så synes jeg branchen har haft svært ved at finde en passende udviklingshastighed, hvor der ofte har været for mange fejl i nye softwarepakker og produkter, og det skaber mistillid og utroværdighed hos kunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er mest stolt af, at det er lykkedes at skabe Kronjyllands største it-virksomhed med Proløn som det mest kendte navn. Jeg er stolt over, at repræsentere en virksomhed med et socialt ansvar, hvor der udover teknikken også er god plads til mennesker. Jeg er stolt, hver gang en kunden henviser en ny kunde til os. Jeg er stolt, hver gang jeg hører fra en tidligere medarbejder der fortæller, at han eller hun var glad for tiden hos os.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er mindst stolt af de gange, hvor det har været nødvendigt at afskedige medarbejdere. Jeg krummer tæer, når vi har udført et stykke arbejde, som vi kunne have lavet meget bedre.



Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
I de snart 30 år jeg har været i branchen har jeg mødt mange mennesker. Den første, som rigtigt troede på mig, var Flemming Hilmar og Lars Juhl (tidligere direktør i T-Systems og nu PBS) dukker op fra den tid, hvor tingene blev formet. Min bestyrelse igennem flere år med Kurt L. Bengtsson, Claus Jepsen og Jesper Jensen har selvfølgelig også betydet meget.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Hvis jeg skal helt tilbage, inden jeg startede karriere indenfor it-branchen, så var jeg nok blevet økonom eller noget lignende. Hvis jeg dengang viste, hvad jeg ved i dag, så var jeg nok nået til min nuværende karriere position noget før. Men jeg er glad for den erfaring, som jeg gennem tiden har samlet op.

Hvad laver du om 10 år?
Om 10 år er jeg formentligt ved at trække mig tilbage til en aktiv tilværelse som pensionist.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Der har altid været lidt af en lille købmand i mig, så jeg ville nok engagere mig i en lille vinhandel eller en lille engroshandel eller internetbutik. Det har altid fascineret mig at få varer hjem, dele og distribuere dem videre til nogle andre. Det er lidt romantisk, og jeg ville sikkert heller ikke kunne tjene penge på det.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Jeg har valgt at besvare dette spørgsmål ud fra en menneskelig synsvinkel og dermed også ud fra beskæftigelsen i branchen, og så er manglen på kvalificerede medarbejdere den største trussel. Vi skal finde vores plads i en stadigt mere globaliseret IT branche, og dette kan vi ikke uden kvalificerede medarbejdere. Branchen har mistet adskillelige jobs til udlandet i forbindelse med pc-samlernes død, programmeringsopgaver, der bliver lagt i lavprislande og support til både hardware og software, som flyttes til internettet eller til udlandet. Denne udvikling vil helt sikkert fortsætte og uden tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere, vil vi ikke være i stand til at etableres os på et stadigt mere globaliseret IT marked.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Så ville jeg først og fremmest sørge for, at uddannelses- og efteruddannelses tilbud blev tilpasset branchens behov. Dernæst ville jeg arbejde for at gøre Danmark til it-kraftcenter på så mange områder som muligt.

Hvordan takler du arbejdspres?
Arbejdspres er et relativ begreb for, hvordan man reagerer på arbejdsmængder og opgaver, hvilket vi som mennesker gør meget forskelligt. Stiger presset og synes man, at der er en million opgaver, så gælder det om at skabe sig et overblik. Jeg sætter mig ned i et kvarter eller en halv time og laver en liste med opgaverne og mærkværdigvis når jeg aldrig en million. Så har jeg det allerede bedre. Derefter skal man håndtere et par stykker af de lette, et par af de trælse og en enkelt af de svære opgaver, hvorefter arbejdspresset er faldet til langt under det halve. Ofte hjælper det bare at rydde op på skrivebordet.

Hvordan kobler du af?
I det daglige bliver det til gå- og cykelture i weekenden, blandet med lidt bowling om onsdagen. Vi tager i sommerhus om vinteren og så snart det blæser op med en god vestenvind, går turen til Vestkysten, mange gange til Hanstholm, hvor maden er god og tankerne kan få frit løb, og vi kan blive blæst godt igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere