Sander: OK at give TDC's priser fri

Videnskabsminister Helge Sander er indstillet på at give TDC's priser fri, men tør ikke love, at det vil give lavere priser. Han er dog blevet enig med de øvrige partier om at vente på en redegørelse fra Telestyrelsen om konkurrencen på det danske telemarked.

For første gang melder videnskabsminister Helge Sander (V) klart ud, at han er positivt stemt over for at give TDC's fastnetpriser fri.

Det kommer dog ikke til at ske lige med det samme.

Ministeren har nemlig lovet den brede kreds af partier, som står bag den danske telepolitik, at han vil vente på en rapport fra IT- og Telestyrelsen, der skal være klar til maj.

Her skal styrelsen redegøre for konkurrencen på det danske telemarked.

Sjældent enig branche

Helge Sander påpeger, at når rapporten kommer til maj, er der stadig tid til at ændre loven og give TDC's priser fri, inden Folketinget går på sommerferie - hvis vel at mærke politikerne finder det nødvendigt.

Selv er Helge Sander ikke i tvivl.

- For en gangs skyld har en enig kreds af teleselskaber med TDC i spidsen henvendt sig til os med et fælles ønske, og det er jeg indstillet på at gøre brug af, siger ministeren til Computerworld Online.

Han har derfor på et møde forleden foreslået de øvrige partiers ordførere at give TDC's priser fri - dog sådan at der er mulighed for at tjekke prisudviklingen allerede efter et år.

Prisfald på fire procent

På den anden side anerkendte Helge Sander på mødet argumenter fra blandt andet Socialdemokraterne om, at forbrugerne ikke er repræsenteret i teleselskabernes henvendelse.

Socialdemokraterne frygter, at de danske telepriser ryger i vejret, så snart myndighederne slipper taget i TDC's priser.

I dag skal myndighederne godkende de priser, som TDC opkræver hos danskerne. IT- og Telestyrelsen forlanger i dag prisfald på fire procent i gennemsnit i både i 2003 og 2004.

Konkurrenterne kan ikke tillade sig at gå over TDC's priser, hvis de skal have en chance for at vinde kundernes gunst. Teleselskaberne mener derfor, at myndighederne forhindrer dem i at tjene penge.

Omvendt frygter Socialdemokratiet, at danskerne kommer til at betale mere for deres telefoni, hvis myndighederne helt slipper tøjlerne i TDC's priser.

Sander tør ikke love lavere priser

Helge Sander tør heller ikke love lavere priser, hvis fastnetpriserne - og dermed konkurrencen - gives helt fri.

- Men det er det modsatte af prisstigninger, der er målet, understreger ministeren.

Politikerne har allerede besluttet at sløjfe kontrollen med TDC's priser for at ringe til udlandet, fordi der er masser af konkurrence på markedet for udlandstelefoni. Reguleringen bliver fjernet ved årsskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere