Intet internet i IC4-tog

De stærkt forsinkede IC4-tog kører nu på de danske skinner, men passagererne må undvære internet.

Som togrejsende er man vant til forsinkelser - men ventetiden på de nye IC4-tog har alligevel været ud over det sædvanlige. Faktisk er der gået hele ni år, siden DSB skrev kontrakt med italienske AnsaldoBreda, og først i december sidste år kom de første IC4-tog ud på de danske skinnenet. I sidste måned modtog DSB yderligere 15 togsæt efter mere end fem års forsinkelse, men passagererne skal ikke glæde sig for tidligt. Der er nemlig ingen internet i de nye tog og der er også problemer med strømudtagene til f.eks. computere, skriver Politiken.dk.

»Vi har haft en del startvanskeligheder, og derfor er der ikke internet endnu. Det er dog planen, at der skal være internet«, fortæller DSB til avisen.

Her er man dog ikke i stand til at oplyse, hvornår der kommer internet i IC4-togene. I S-togene er der allerede mulighed for at surfe gratis på nettet, og der er også trådløst internet i mange IC3-tog, men det gælder altså ikke de nye højmoderne tog.

Som passager kan man heller ikke være sikker på, at der er strøm til den bærbare computer. Ifølge Politiken fortæller flere passagerer der kørte med IC4-tog i sidste uge, at de ikke kunne bruge deres computere fordi strømudtagene var forkerte. DSB fortæller, at der har været problemer med installationerne, men de skulle være rettet nu.

I IC4-togene sidder strømudtagene under sæderne og ikke under bagagehylden som i de gamle tog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere