Grøndahl forlader Danware i krise

(Opdateret) Ib Kunøe siger farvel til administrende direktør Peter Grøndahl efter katastroferegnskab i Danware.

Udsigten til et 2007-underskud på 21 millioner kroner får administrerende direktør Peter Grøndahl til at forlade Softwarefirmaet Danware. I en børsmeddelelse skriver bestyrelsesformand og storaktionær i Danware, Ib Kunøe, at underskuddet bliver otte millioner kroner større end hidtil forventet.

Det skyldes ifølge Ib Kunøe, at omsætningen indenfor de mindste forretningsområde, Education er »faldet markant«. Faldet er en konsekvens af, at Danware tidligere har opsagt distributørerne på de udenlandske markeder, men kun i mindre grad har fokuseret på at opbygge en ny partnerkanal for education-området.

Overfor CRN fastslår Ib Kunøe, at det dårlige resultat er Peter Grøndahls ansvar.

»Det er en stor skuffelse for mig, at underskuddet er så stort. Det var enten mig eller Peter, der skulle gå,« siger bestyrelsesformand i Danware Ib Kunøe til CRN.

Peter Grøndahl fratræder allerede nu, men fortsætter med at være til rådighed for Danware indtil en ny direktør er fundet. Det er ifølge Ib Kunøe direktørens egen beslutning. Kunøe er samtidig forsigtig med at love en hurtig forbedring af økonomien i Danware. På spørgsmålet om, hvornår der kommer sorte tal på bundlinjen svarer bestyrelsesformanden forsigtigt:

»Lad os nu se. Jeg håber på balance i år, men nu skal jeg dybere ned i tallene,« siger Ib Kunøe.

Danware er i øjeblikket i gang med en reorganisering, hvor virksomheden er blevet delt op i to forretningsområder. En ny business unit manager med ansvar for de kriseramte Education er blevet fundet og vil tiltræde 1. marts, mens det bliver den nye direktørs opgave at finde en manager til desktop management.

Danwares omsætning indenfor det største forretningsområde, desktop management er ifølge børsmeddelelsen forholdsvis uændret. Den samlede omsætning for 2007 bliver omkring 85 millioner kroner. Et fald på 5-15 millioner kroner i forhold til de hidtidige forventninger. Da Danwares omkostninger er forholdsvis faste, har den faldende omsætning slået igennem som et underskud på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere