Hewlett-Packard tjener igen penge i Danmark

Hewlett-Packards danske omsætning faldt 166 millioner kroner i det forløbne år, men alligevel lykkedes det selskabet at vende underskud til overskud.

Hewlett-Packard formår igen at tjene penge, efter indtjeningen forrige regnskabsår dykkede 89 millioner kroner, så selskabet endte med et underskud på 11,3 millioner kroner.

I det seneste regnskabsår, som sluttede med udgangen af oktober, er omsætningen ganske vist faldet med 166 millioner kroner til 1,56 milliarder kroner. Det svarer til 7,2 procent. Men det lykkedes HP at skære udgifterne endnu mere ned og vende underskuddet til et plus på 15,8 millioner kroner.

HP's regnskab omfatter ikke det danske Compaq-selskab. De to selskaber er først slået sammen med virkning fra det regnskabsår, som startede 1. november.

Driftsoverskud forbedret med 35 mio. kroner

- I betragtning af de meget store udfordringer, som IT-branchen har stået overfor i 2002, er resultatet tilfredsstillende. HP har fastholdt og på flere områder øget markedsandele og samtidig formået at styre omkostningerne, skriver ledelsen i regnskabet.

Den kan blandt andet se tilbage på et år, da resultatet af den primære drift blev et overskud på 34 millioner kroner. Året før var der underskud på 2,7 millioner kroner.

Antallet af medarbejderne hos HP er for første gang siden 1997 faldet, helt nøjagtig med 12 medarbejdere. HP havde i gennemsnit 326 medarbejdere herhjemme i seneste regnskabsår.

Domicil koster 22 mio. næste år

Samtidig er det lykkedes HP at nedbringe den kortfristede gæld med over 100 millioner kroner i samme periode.

Hewlett-Packard ApS Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning 1.560 1.682
Resultat af primær drift (EBIT) 33,9-2,7
Resultat før skat 18,7-9,8
Resultat15,8-11,4
Egenkapital 263,9248,3
Antal ansatte326338

Det positive resultat har betydet, at egenkapitalen er steget med 16 millioner kroner til 264 millioner kroner.

Selskabet er flyttet i nyt domicil, der i leasingperioden frem til 2013 koster HP 102 millioner kroner. Alene i det kommende regnskabsår skal HP betale 22,2 millioner kroner for de nye lokaler i Allerød.

HP har stadig lang vej tilbage til de resultater, som virksomheden leverede for få år siden. Tilbage i 1999/2000 kom selskabet ud med 78 millioner kroner i overskud, og i hvert af de to år forinden tjente HP 38 millioner kroner i Danmark.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Unik System Design A/S

IT-Supporter til Hosting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere