Danske softwarehuse vil misse internationalt salgsopsving

De store internationale softwareproducenter vil her i januar fremlægge regnskaber, hvori de vil berette om et større salg end forventet. Det vurderer man i aktieafdelingen hos Jyske Bank, men fremgangen vil ikke forplante sig til de danske producenter.

Den internationale fremgang skyldes primært, at det i det netop afsluttede kvartal er blevet nemmere for de store producenter at lukke nye kontrakter hos kunderne, fordi kunderne begynder at igangsætte fremadrettede projekter frem for udelukkende at fokusere på at reducere omkostningerne, forklarer man hos Danmarks tredjestørste bank.

Men selv om det børsnoterede danske it-hus EDB Gruppen tidligere på ugen kunne berette om en rekordstor indtjening i 4. kvartal, vil den øgede efterspørgsel dog kun i ringe grad brede sig til de danske breddegrader, vurderer aktieanalytiker Robert Jakobsen:

»I Tyskland og USA har man været noget hårdere ramt af nedturen end i Danmark, og derfor vil selskaberne her også høste langt større fremgang. Den fremgang vi ser tegn på nu vil kunne i et lille omfang smitte af på salget i Danmark. Eksempelvis kan vi slet ikke se tendensen hos det børsnoterede danske softwarehus SimCorp, hvor ordretilgangen i 4. kvartal har været meget sparsom,« fortæller Robert Jakobsen, Jyske Bank, til IT-avisen ComON

Det internationale salgsopsving vil ifølge Robert Jakobsen starte i USA og derefter brede sig til Europa, hvilket analytikeren blandt andet så tendens til i Oracles seneste regnskab.

Også børsmæglerne hos GP Børs har begrænsede forventninger til indtjeningen hos de danske softwareselskaber. I en ny analyse af SimCorp vurderer børsmæglerne følgende:

»SimCorp forventes at nedjustere forventninger til såvel omsætning som indtjening med 25 millioner kroner. Ved udgangen af 2003 havde selskabet en meget lav ordrebeholdning, som får os til at frygte for forventningerne til 2004,« skriver analytiker Johannes Møller.

Microsoft, Computer Associates, SAP, og Peoplesoft fremlægger alle regnskab den 22. januar.

Udover SimCorp er også softwarehusene Maconomy og Danware, samt implementeringshusene EDB Gruppen og Columbus IT Partner noteret på Københavns Fondsbørs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere