Fusioner og konkurs i Warnøes Spirit Group

Fokus på bundlinien får Aston-stifteren Peter Warnøe til at lægge hardware­forhandleren Websales sammen med infrastruktur-forretningen Spiritech. Samtidig er gruppens tredje selskab, Spiritsolutions, erklæret konkurs.

De fem oprindelige selskaber i Aston-stifteren Peter Warnøes Spirit Group er reduceret til tre.

Notes-huset Spiritsolutions blev onsdag erklæret konkurs og efterlader 13 medarbejdere uden job, mens de to suværent største selskaber i gruppen er fusioneret.

Fusionen mellem konsulent­forretningen Spiritech og hardwareforhandleren Websales er ellers et brud på Peter Warnøes princip om at holde opkøbte selskaber adskilt, men fokus på bundlinien har fået Warnøe til at skifte strategi.

Markedet har ændret sig

- Sammenlægningen er en konsekvens af, at markedet har ændret sig, siden vi begyndte. Vi oplever i høj grad, at kunderne efterspørger muligheden for at kunne købe ind et samlet sted, siger Peter Warnøe.

Sammenlægningen kommer kun to måneder, efter at infrastrukturforretningen Spiritech med administrerende direktør Peter Max i front fremlagde forretningens første årsregnskab. Det viste et underskud på 3,3 millioner kroner, mens der var et lille underskud før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Regnskabet var præget af nogle endnu ikke afsluttede refusionsafregninger med Aston Group, som Peter Warnøe købte Spiritech ud af.

Korrigeret for de omkostninger ville Spiritech ifølge regnskabet have haft et overskud på 10,3 millioner kroner før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Direktør stopper

Peter Max, der ejer 10 procent af aktierne i Spiritech, stopper som direktør i forbindelse med sammenlægningen, og det nye selskab vil i stedet blive ledet af Klavs F. Jørgensen, der indtil i dag alene var direktør for hardwareforretningen Websales.

- Det er ikke kun kundernes efterspørgsel, der gør sammenlægningen fornuftig. Vi har med tiden erfaret, at der er stort kundesammenfald, og at vores produkter i de to forretninger supplerer hinanden godt. Desuden kan vi spare på både økonomiopgaver, salgsarbejde, IT-drift og meget andet, hvilket er afgørende, når vi fokuserer på bundlinien, oplyser den nye direktør for den sammenlagte forretning.

Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere, der skal ud som følge af fusionen.

- Men det er klart, at synergierne også vil opstå som følge af reducerede omkostninger, siger Klavs F. Jørgensen.

Han forudser, at det nye selskab samlet set vil opnå en omsætning i det kommende år på over 600 millioner kroner.

Før fusionen beskæftigede de tre selskaber i Spirit Group omkring 177 medarbejdere. Spiritsolutions, der nu er gået konkurs, omsatte sidste år for 18 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere