Danskerne vil hellere have hurtige end grønne pc'er

Danske forbrugere vil hellere have en hurtig computer end en maskine med lavt energiforbrug, viser ny undersøgelse.

Høj ydelse er det vigtigste kriterium, når danske forbrugere skal købe en ny computer. Det viser en ny undersøgelse fra Userneeds med 1.335 adspurgte personer i det såkaldte Danmarkspanel, der skulle udgøre et repræsentativt udsnit af befolkningen mellem 18 og 65 år. På spørgsmålet "Hvad er de vigtigste ting for dig, når du skal købe ny computer?" svarer 67,6 pct. "høj ydelse", altså computerens hastighed. En betydelig mindre gruppe - 40 pct. - har angivet "lavt energiforbrug" blandt de op til tre mulige svar.

Faktisk er energiforbruget kun på tredjepladsen over de vigtigste kriterier for forbrugerne - for 41,2 pct. har svaret "stor hukommelse". For 36,9 pct. af "lav pris" blandt de vigtigste ting, og 30,4 pct. vægter "anbefalinger eller erfaringer" højt.

Strømbesparende
Energiforbruget er altså langt fra det første forbrugerne kigger på - en hurtig processor og rigelig med hukommelse er stadig det vigtigste. Og danskerne mangler også viden om de strømbesparende funktioner i deres computer - næsten 20 pct. svarer, at de ikke ved, om deres computer har strømbesparende funktioner.

72,1 pct. fortæller at deres computer har strømbesparende funktioner, mens 9,2 pct. svarer at deres computer ikke har strømbesparende funktioner, som ellers efterhånden findes i alle nyere styresystemer.

Så måske er det kun et spørgsmål om, at brugerne skal informeres ordentligt om mulighederne. For næsten 98 pct. svarer, at de ville bruge de strømbesparende funktioner på deres computer, hvis de kendte dem.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere