Europæisk ledelse køber distributør

Efter at have været til salg i flere år er Santech Micro Group endelig sluppet fri af kreditorkløerne. Et dansk selskab køber alle de skandinaviske selskaber, men der er ingen planer om at strømline forretningen i de forskellige lande.

De nordiske chefer hos distributøren Santech Micro Group, SMG, har købt selskabet fri af kreditorerne.

Konkret er det den administrerende direktør for SMG Danmark, Ole Mortensen, der sammen med sine kolleger i de skandinaviske lande og direktøren for det kreditor-ejede EuropeIT har købt aktierne ud af EuropaIT for et endnu ikke offentliggjort beløb.

Pengene fra købet skal gå til at betale en del af gælden til de kreditorer, der tilsammen fik 258 millioner kroner i klemme, da SMG's moderselskab CHS Electronics gik konkurs i 1999.

Dengang overtog det kreditor-ejede selskab EuropaIT alle de europæiske aktiviteter hos SMG, og siden er alle forsøg på at sælge forretningen slået fejl.

- Vi har haft denne løsning i baghovedet igennem længere tid, men hidtil har vi ikke kunnet få EuropaIT med på at sælge til os, siger administrerende direktør for SMG Danmark Ole Mortensen.

Dansk overskudsforretning

I Danmark omsatte SMG for lidt over 373 millioner kroner i regnskabsåret 2001, og distributøren kom ud med et overskud på 2,4 millioner kroner.

- Vi er glade for at være sluppet fri af kreditorerne, så vi nu kan passe vores forretning i de enkelte lande, lyder meldingen fra Ole Mortensen, der i morgen torsdag forventer at gennemføre handlen.

SMG er en speciel forretning ved ikke at have strømlinet operationerne på tværs af de nordiske lande.

I et presset marked har flere af konkurrenterne med Ingram Micro i spidsen valgt at følge kundernes ønsker om et ensrettet produktsortiment, kreditgivning og forhandlerprogrammer, men hos SMG er der stor forskel på forretningen i de enkelte lande.

Pris ligger under vurderingen

SGM Danmark er en fokuseret nichedistributør, der ikke har alle produkter på hylderne, mens SMG i Norge er en klassisk distributør af samtlige IT-produkter.

I Sverige distribuerer SMG et udvidet sortiment af komponenter.

- Umiddelbart ser jeg ingen grund til at strømline forretningen i de forskellige lande. Det kan godt være, kunderne efterspørger det, men de kræver det ikke, siger Ole Mortensen.

Kreditorerne efter CHS Electronics får dog ikke dækket hele deres tab. Købssummen ligger ifølge Computerworld Onlines oplysninger under det, selskaberne samlet er vurderet til i værdi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere