Calamus vækster på audio-visuelt udstyr

Brunvare-distributøren Calamus har forøget omsætningen med 30 procent gennem direkte salg af interaktive tavler og videokonferencer.

Vestjyske Calamus fordobler resultatet før skat til 15 millioner kroner og øger salget med en trediedel over 200 millioner kroner. Det fremgår af det årsregnskab, der dækker periodoen frem til 31. marts, skriver Børsen. Calamus sælger udstyr til onlinemøder og kridttavlens afløser, de interaktive tavler.

Calamus er både distributør og forhandler af virksomhedens produkter. I følge Calamus' salgschef Jan Andersen er det kun 5-10 procent af Calamusgruppens samlede omsætning, der bliver solgt gennem et forhandlernetværk. Resten bliver solgt som direkte salg til slutkunderne. Salget via forhandlere varetages af datterselskabet DTK, der blev købt af Calmusgruppen i 2002.

For at komme ind på skolemarkedet med de interaktive tavler, har Calamus måtte ansætte nogle lærere, der bedre kan matche skolernes købsproces.

»Vi troede først, at det bare var et produkt, vi skulle have ind, men nu har vi ansat et par skolelærere, dels for bedre selv at forstå dette marked, dels for bedre at kunne servicere kunderne,« siger Hugo Sørensen, Calamus til Børsen.

Efterspørgslen efter firmaets audio-visuelle udstyr er dog ikke mættet, og direktør Hugo Sørensen forudser yderligere vækst i omsætningen, op til 50 procent i løbet af de næste to-tre år. Der især en vækst i skolemarket, at Calamus sætter sine håb til.

Hugo Sørensen ejer halvdelen af selskabet, mens Dansk Erhvervsudvikling ejer resten. Antallet af ansatte er nu oppe på 80.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere