Intel kårer de 45 største teknologi-pionerer

Web-opfinderen Tim Berners-Lee indtager set gennem Intels optik førstepladsen på listen over de 45 mest indflydelsesrige teknologi- pionerer i de sidste 150 år.

Intel har fået et panel med forskere og journalister til at udpege de 45 mest indflydelsesrige personer på teknologi-området i de sidste 45 år. Og så er det måske ikke helt overraskende, at de to Intel-stiftere Gordon Moore og Robert Noyce ligger i top-ti.

På førstepladsen kommer britiske Tim Berners-Lee, der opfandt det moderne World Wide Web. Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page kommer på anden- og tredjepladsen.

Blandt de mere interessante valg er computerpioneren Alan Turing på en syvendeplads, Apple-chef Steve Jobs på en 14. plads og Napster-opfinderen Shawn Fanning som nr. 18.

Tre kendte navne i den oprindelige liste over kandidater - Richard Branson, Charles Dunstone og Trevor Bayliss - blev udskiftet med mindre kendte personer, der har haft større betydning for branchen: Dennis Ritchie, der opfandt C-sproget, Don Estridge, chefudvikler af IBM-pc'en, og Jack Kilby, mikrochippens opfinder.

Den skæve kønsfordeling i it-branchen understreges af, at der kun er tre kvinder med blandt de 45 på listen: Meg Whitman, chef for eBay, Ada Lovelace, kendt for sit arbejde med at beskrive Charles Babbages mekaniske computer, og Grace Hopper, der udviklede den første kompiler. Og Meg Whitman er den eneste nulevende af de tre kvinder.

Her følger den komplette liste med de 45 teknologi-pionerer:

1. Tim Berners-Lee

2. Sergey Brin

3. Larry Page

4. Guglielmo Marconi

5. Jack Kilby

6. Gordon Moore

7. Alan Turing

8. Robert Noyce

9. William Shockley

10. Don Estridge

11. Doug Engelbert

12. Robert Metcalfe

13. Vint Cerf

14. Steve Jobs

15. Andrew Grove

16. Seymour Cray

17. Pierre Omidyar

18. Shawn Fanning

19. Dennis Ritchie

20. Ted Hoff

21. Linus Torvalds

22. Shuji Nakamura

23. Dave Packard

24. Jean Hoerni

25. William Hewlett

26. John Logie Baird

27. George Boole

28. Martin Cooper

29. John Pinkerton

30. Grace Hopper

31. Bill Gates

32. Herman Hollerith

33. Thomas Watson

34. Jeff Bezos

35. Meg Whitman

36. Ada Lovelace

37. Nolan Bushnell

38. Claude Shannon

39. Charles Babbage

40. John Chambers

41. Philo Farnsworth

42. Steve Wozniak

43. Larry Ellison

44. Michael Dell

45. Maurice Wilkes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere