DK får fjerdeplads til EM i cybersikkerhed:"Danmark har vist vi stadig kan gnubbe skuldre med de allerstørste"

Faldende forbrug af fildeling i USA

I USA er antallet af internet-brugere som anvender fildelingstjenester halveret i det sidste år. Det viser en ny undersøgelse fra Pew Internet and American Life Project.

I den sidste rundspørge svarede 14 pct. af internet-brugerne, at de anvender P2P-software, hvilket svarer til omkring 18 millioner mennesker. For et år siden var tallet 29 pct. eller 35 millioner internet-brugere.

Samtidig er procentdelen af brugerne, som henter musikstykker gennem fildelingstjenester på en vilkårlig dag, faldet fra 4 pct. i foråret til 1 pct. i den seneste undersøgelse.

Det dramatiske fald i antallet af fildelings-brugere kan skyldes de nye kommercielle tjenester som Apples iTunes, hvor man lovligt kan hente musikstykker på nettet. Men faldet kan også være et resultat af musikbranchens fortsatte indsats overfor piratkopiering.

Pew Internet and American Life Project mener at faldet er en direkte konsekvens af brancheforbundets RIAA hårde linie overfor musikkopiering på nettet. Senest har RIAA indledt en række retssager mod musikpirater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere