Artikel top billede

(Foto: Moderaterne)

Regeringen vil med stort datadelings-projekt gøre os bedre til AI

Regeringen lancerer til november stort delings-projekt, der skal gøre det muligt på en nem måde at dele data og viden mellem myndigheder, virksomheder og andre.

Regeringen lancerer det nye Dansk Data Space Forum, som skal være et mødested for virksomheder, myndigheder og forskningsinstitutioner, som her skal kunne dele data og viden med hinanden.

Samtidig meldes Danmark nu ind den europæiske organisation Gaia-X, som er en central brik, når det gælder datadeling mellem EU-lande.

Disse to initiativer skal “styrke Danmarks innovation og konkurrenceevne inden for grøn omstilling og understøtte anvendelsen af kunstig intelligens,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen, der står bag Dansk Data Space Forum.

Det nye forum bliver åbnet 14. november af digitaliseringsminister Caroline Stage (M).

Digitaliseringsstyrelsen peger på, at ‘data spaces’-metoden sigter mod at ‘skabe et marked, hvor data kan udveksles sikkert.’

Både Gaia-X og Dansk Data Space Forum bunder i regeringens digitaliseringsstrategi, der har som grundlæggende mål, at Danmark også i fremtiden er blandt de bedste lande til digitalisering.

“Forummet skal hjælpe danske virksomheder og myndigheder med datadeling, så vi kan fastholde vores position i den europæiske digitale superliga. Samtidig er det endnu et skridt mod at skabe en velfungerende datadrevet økonomi og opbygge et stærkt fundament for at udvikle og bruge kunstig intelligens,” lyder det fra Caroline Stage.

Hun siger til Børsen, at hun er ‘bange’ for, at Danmark ikke får realiseret de muligheder, som lige nu ligger i AI.

“Selvfølgelig skal vi håndtere de risici, der er med nye data og nye systemer. Men vi får det meget sværere, hvis vi ikke er med på det teknologiske lyntog, der kører nu. Det vil vi kunne aflæse på vores konkurrenceevne,” siger hun til avisen.

Du kan læse om Danmarks digitaliseringsstrategi, som blev præsenteret af daværende digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) i februar her: