Ledelsen køber konkurs-truet softwareforhandler

Tre ledende medarbejdere fra softwarehuset C&B Systemer har købt en forhandleraftale med amerikanske Adaytum for to milloner kroner. Adaytum har allerede kåret deres nye selskab som den bedste forhandler i verden.

Tre ledende medarbejdere fra det københavnske softwarehus C&B Systemer har betalt to millioner kroner for at overtage retten til at forhandle amerikanske Adaytums software herhjemme.

C&B Systemer udvikler selv software til først og fremmest ejendomsmæglere, og det lykkedes aldrig selskabet at få gang i forretningen med at sælge Adaytums software, der blandt andet benyttes til styring og planlægning af virksomhedsdrift.

- Vi kunne jo godt se, hvor det bar hen. Ledelsen i C&B Systemer var ikke interesseret i at skyde flere penge i udviklingen af Adaytums software. Jeg tror, det var endt med en konkurs i den forretningsenhed, hvis ikke vi var blevet enige om at købe det ud, siger Ole Hückelkamp, der er administrerende direktør i Business Planning Scandinavia.

Kvitterede med kapital

Han og kollegerne i det nyoprettede selskab blev forleden kåret som årets bedste forhandler af Adaytum, der kvitterede ved at skyde 25 procent af opstartskapitalen i det danske selskab.

Kunderne er de helt store virksomheder, hvoraf Ole Hückelkamp forventer, der er omkring 4000 i Skandinavien, og deres ordrer starter ved 700.000 kroner. Indtægterne kommer både fra konsulenttimer og licensudgifter.

- Vi har et mål om at omsætte for omkring 25 millioner kroner i løbet af i år, hvilket vil betale vores faste omkostninger i etableringsfasen. Inden juni skulle vi gerne have ansat yderligere 10 konsulenter, siger Ole Hückelkamp.

Han har netop underskrevet store salgsaftaler med SAS og med Skandinaviens største distributør af udenlandsk spiritus, Scandinavian Brewery Group.

Halvanden million i underskud

Hos C&B Systemer gav Adaytum-forretningen underskud på cirka halvanden millioner kroner, og da C&B Systemer blev nødt til at fokusere på software til ejendomsmæglere, var frasalget ifølge Ole Hückelkamp en hurtigt overstået handel.

Han oplyser, at det aldrig tidligere er set, at Adaytum som leverandør vælger at investere i opbygningen af sine forhandlere, og han forventer sig meget af samarbejdet.

- Vi er en flok modne medarbejdere, der kender både kunderne, konkurrenterne og vores leverandør særdeles godt, siger Ole Hückelkamp.

Adaytum bliver blandt andet brugt af den norske bilinspektion, som er det eksempel, Ole Hückelkamp selv fremhæver, når han skal forklare fordelene ved produktet.

- Inspektionen havde 10 medarbejdere, der brugte omkring en måned om året på at tæske regneark igennem i forbindelse med regnskabsaflæggelse og rapportering. Nu bruger en mand, hvad der svarer til en dag, og resten er automatiseret, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere