Deutsche Telekom sælger ud af internet-selskab

Deutsche Telekom skiller sig af med nogle af aktierne i internetudbyderen T-Online. Formålet er at banke af på gælden på 475 milliarder kroner. I sig selv batter frasalget ikke meget, men det får alligevel ros for at være et skridt i den rigtige retning.

Deutsche Telekom har solgt 8,2 procent af aktierne i internet-udbyderen T-Online for en kapitalindsprøjtning på 5,4 milliarder kroner.

Frasalget er ifølge analytikere endnu et skridt i den rigtige retning for den nyudnævnte koncerndirektør Kai Uwe Ricke. Han har meddelt, at han agter at nedbringe gælden i Deutsche Telecom med omkring 87 milliarder kroner inden udgangen af 2003. Selskabet skylder i dag 475 milliarder kroner væk.

- Det er godt at se, at Deutsche Telekom gør synlige fremskridt i kampen om at nedbringe gælden, siger James Golob, der er analytiker hos Goldman Sachs, til Financial Times.

Han advarer dog mod at lægge for meget i frasalget, da han vurderer salget af aktier i T-Online som et af de nemmeste tiltag i den lange række af nødvendige transaktioner, der skal til for at få nedbragt gælden som planlagt.

Efter frasalget har Deutsche Telecom stadig omkring 72 procent af aktierne i T-Online, hvilket ifølge analytikere er en unødvendig høj ejerandel. Men lovgivningen siger, at Deutsche Telekom skal vente tre måneder, inden der eventuelt sælges yderligere aktier fra.

Frasalget sendte T-Onlines aktier i vejret med 12 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere