Danske Zero Point lukker - men kæmper videre

Spilfirmaet Zero Point Software er officielt gået konkurs. Men færdigudviklingen af det ambitiøse spil Interstellar Marines er ikke opgivet.

Den økonomiske afmatning har sat sit kedelig aftryk på den danske spilbranche. I løbet af foråret har vi sagt farvel til flere danske firmaer med computerspilsudvikling på menuen.

Nu er turen kommet til Zero Point Software.

Zero Point Software har i flere år været i gang med spillet Interstellar Marines, der har høstet anderkendelse for de smagsprøver af spillet, som indtil videre er det eneste vi har set.

Men nu er spørgsmålet om vi nogensinde kommer til at se mere fra den side. Udviklingsselskabet har nu begæret sig selv konkurs og de 20 personer, der var tilknyttet udviklingen er indtil videre sat i venteposition.

Det skriver medstifter og investor Gert Haar-Jørgensen i et debatindlæg på firmaets egen hjemmeside. Det er manglen på investeringsvillige kroner i de seneste par måneder, der er skyld i konkursen.

Så sent som i maj gav firmaet ellers lyd fra sig i kraft af et nyt univers omkring spillet, der skulle trække fans og andre tættere på udviklingen.

Men ifølge Gert Haar-Jørgensen er konkursen da heller ikke endestationen for Interstellar Marines.

Han forklarer, at rettigheder til Zero Point Software og selve koden til Interstellar Marines ligger i et holdingselskab, som forbliver uberørt af konkursen.

Derfor er stifterne Gert Haar Jørgensen, Kim Haar Jørgensen og Nicolai Frederik Grønborg nu i gang med at rekonstruere resterne - finde nye finansieringsmuligheder - så spiludviklingen kan komme i gang igen og de 20 personer kan blive genansat.

Han lover, at der fortsat vil komme nyheder og smagsprøver på udviklingen, men at det i sagens natur kommer til at ske i væsentlig nedsat tempo. Samtidigt understreger han dog også, at det langt fra er sikkert, at Zero Point Softwares ambitiøse planer overhovedet er bæredygtige, men som han skriver, så er de fortsat interesseret i at udleve drømmen - og "giving up is not an option".

Se videoer fra spil-værkstedet og demoer af Interstellar Marines her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere