PDA-nedtur rammer Danionics hårdt

Batteriproducenten Danionics er kommet ud af årets første ni måneder med et driftsunderskud på 60 millioner kroner. Ni nye kunder er kommet til i årets løb, men de har stort set alle sammen udskudt lanceringen af de produkter, Danionics skal levere batterier til.

Den børsnoterede batteriproducent Danionics nedjusterer endnu engang forventningerne til årets salg markant.

Omsætningen er i tredje kvartal faldet med to tredjedele i forhold til kvartalet før, og koncernen forventer et samlet driftsunderskud for 2002 på 70 millioner kroner.

Sidste år viste driftsresultatet et samlet underskud på 49 millioner kroner ud af en omsætning på 213 millioner kroner.

Tidligere på året nedjusterede Danionics forventningerne til omsætningen fra mellem 450-650 millioner kroner til mellem 200-250 millioner kroner. Den seneste melding fra Danionics tyder på, at det samlede salg i år ikke vil overstige 175 millioner kroner.

Afhængig af iPaq

Faldet i omsætningen skyldes en nedgang i produktionen af PDA'er, der udgør Danionics' største forretningsområde.

Således kommer det samlede antal solgte PDA'er i 2002 ifølge batteriproducenten ikke til at overstige salget i 2001.

Selvom Danionics har fået ni nye kunder i årets løb, er det ikke lykkedes batteriproducenten at gøre sig mere uafhængig af sin suverænt største kunde, Hewlett-Packard, hvor Danionics leverer batterier til iPaq-PDA'en.

Næsten samtlige nye kunder hos Danionics har nemlig udskudt lanceringen af de produkter, Danionics skulle levere batterier til, oplyser selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

Forventer godt fjerde kvartal

Koncernen betegner omsætningen i tredje kvartal på 20,3 millioner kroner som "klart utilfredsstillende". For årets første ni måneder nåede Danionics en omsætning på 123,8 millioner kroner, hvilket er mindre end forventet og 26 procent lavere end i samme periode året før.

Danionics har en egenkapital på 378 millioner kroner at trække på, og selskabet forventer, at salget i fjerde kvartal vil blive markant bedre, men ikke godt nok til at kompensere for det svigtende salg i tredje kvartal.

Danionics har tidligere på året skilt sig af med 67 medarbejdere i produktionen som følge af den manglende efterspørgsel.

Foruden batterier til PDA'er koncentrerer Danionics sig om at producere batterier til mobiltelefoner og bærbare computere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere