It-profil:: Fra fejedreng til nordisk direktør

Kenneth Sverker Nilsson startede som fejedreng hos Servicegruppen A/S. Efter 22 år i virksomheden har han nu takket af som nordisk direktør. Nu søger han et nyt job med international it-service, men drømmer om at blive fisker i Køge Bugt.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
IT-Branchen er meget foranderlig, og nye muligheder og udfordringer opstår hele tiden, det jeg holder mindst af, er useriøse og inkompetente personer i branchen. Men der er heldigvis også mange der er det modsatte. Dem har jeg dyb respekt for.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er faktisk mest stolt af personligt at have været idemand, ildsjæl og udvikler på ServiceGruppens Servicemanagement system igennem 15 år (KUBA). Jeg har formået at udvikle KUBA løbende igennem 15 år, hele tiden med henblik på at understøtte vores teknikeres og interne funktioners hverdag. Jeg er i øvrigt også meget stolt af at have arbejdet for ServiceGruppen i snart 22 år (jeg er kun 38), og har fulgt med ServiceGruppens udvikling, og været medvirkende til at skabe den.

Og hvad er du mindst stolt af?
Det er faktisk ikke noget jeg ikke er stolt af, jeg har altid taget beslutninger med både hjerne og hjerte, som jeg kan stå ved.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Servicegruppens administrerende direktør Preben Duus Jørgensen, er absolut den person, der har betydet mest for mig, men jeg har også gode kolleger igennem årerne, der betyder meget for mig. Ved siden af ServiceGruppen har René Vinord fra Lenovo, Jørgen Bytoft og Henrik Walther fra IBM, samt Karl-Georg Jensen fra HP også betydet meget for mig om min personlige udvikling.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Der er ingen som helst tvivl om at jeg ville tage de samme valg som jeg har gjort, jeg er fra den "gamle" skole, dvs. startede med at feje på lageret, dernæst komme i mesterlære som elektronikmekaniker, så leder osv osv. Med andre ord, jeg har ikke savnet en akademisk baggrund.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg tror på globaliseringen i branchen, og vil tro at jeg sidder i et job med et bredt ansvar eller indflydelse for international IT service.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Fisker i Køge bugt

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Kravene til hele tiden lavere priser og højere servicekrav, samt højere omkostninger til at drive forretningen. Omvendt er det også en spændende udfordring jeg hele tiden har fokus skal balancere for at være i markedet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sikre effektivisering det offentlige it-system, og skaffe it-udstyr så tidligt så muligt for de yngste i skolevæsenet.

Hvordan takler du arbejdspres?
Alle mails i min Outlook er behandlet hver eneste dag. Jeg har 6 ud 7 dage om ugen en tom indbakke

Hvordan kobler du af?
Tager på skiferie i Trysil/Norge eller badeferie på Mallorca med familien og gode venner.


CV:
Har været ansat i Servicegruppen A/S fra 1986 til 2008

2007-2008: Nordisk direktør
2006: Business Development Manager
2005: Divisionschef
2001: Afdelingsleder
1996: Serviceleder
1988: Elektronikmekaniker-lærling
1986: Lagerdreng




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere