Europakoks koster USA-fokus hos Tech Data

Tech Datas problemer i Europa flytter fokus fra det amerikanske marked. Det er budskabet fra en række amerikanske forhandlere, der frygter, at distributøren har mistet overblikket.

Tech Data tabte 155,5 millioner dollar i årets andet kvartal, svarende til 907 millioner danske kroner. Det er især distributørens europæiske forretning, der halter, og det har fået de amerikanske forhandlere op ad stolene.

Tech Data mistede deres topchef for snart syv måneder siden, og på trods af rygter om en snarlig genbesættelse, er der endnu ikke sat navn på en efterfølger. De amerikanske forhandlere frygter, at distributøren helt mister fokus i USA på grund af den manglende topledelse og de europæiske problemer.

En forhandler, der har ønsket at være anonym, har beskrevet situationen overfor CRNs amerikanske søsterblad.

»Min salgsrepræsentant kæmper ikke længere for mine ordrer, ligesom han plejede. De ligger simpelthen ikke tiden, der kræves,« forklarer forhandleren.

Der er allerede flere udskiftninger på vej i Tech Datas ledelse, og forhandleren frygter, at der er flere på vej, som vil yderligere sløre Tech Datas interne strategi.

I løbet af de sidste par måneder har Tech Data mistet virksomhedens vicedirektør i salgsafdelingen Tom Ducatelli og vicedirektør i software afdelingen Tamra Muir.

Ifølge en anden forhandler, kommer der utvivlsomt mere uro i organisationen det øjeblik hvor der bliver ansat en ny topchef. Da han utvivlsomt vil bringe sit eget team ind på bekostning af de gamle chefer.

Ifølge Tech Data selv, går der stadig mindst et par uger inden, der kommer navn på en ny topchef.

»Vi har haft møder med flere talentfulde kandidater over de sidste par måneder, og nu er feltet skåret ned til et par kandidater,« forklarer den afgående direktør Steve Raymund ifølge CRN.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere