Sony blokerer for ulovlig cd-kopiering

Sony tager nye midler i brug i kampen mod musikkopiering. Det sker ved at indføre en download-funktion på nye cd?er. Det betyder, at man i fremtiden skal hente en nøgle hos Sony, hvis man vil overføre musik fra cd til computer.

Hvis man i fremtiden ønsker at overføre indholdet af en musik-cd fra Sony til sin computer, kræver det en nøgle fra firmaets website.

Første gang er det gratis, men skal musikken overføres til mere end en enkelt computer, koster det omkring 12 kroner per sang.

Og så er det endda kun muligt at købe en nøgle til en hel cd.

Navnet er Label Gate

Label Gate er navnet på den nye teknologi.

Fremover vil der på alle cd'er fra Sony ligge både de almindelige audio-filer samt de samme filer i krypteret og pakket format. Det er disse filer, der skal overføres til pc?en ved hjælp af nøglen.

Sony bruger allerede en teknologi, der forhindrer de almindelige audio-filer i at blive afspillet på en pc.

Når musikken er gemt på computeren, åbner det mulighed for, at folk kan overføre sangene til bærbare enheder, der overholder Sonys OpenMG standard for digital kopisikring. Musikken kan dog kun overføres et bestemt antal gange, før der skal hentes en ny nøgle.

Teknologien skal samtidig forhindre, at musikken kan overføres eller deles med andre computere.

Desuden bindes afspilningen af musikken på computeren til Sonys egen player-software, Magiqlip, der kun findes til Windows. Det betyder, at brugere af MacOS og Linux ikke umiddelbart kan bruge teknologien.

I første omgang bliver det kun cd-singler, der udgives på det japanske marked, der kommer i det nye Label Gate-format.

Ifølge Sony har flere andre pladeselskaber vist interesse for Label Gate.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere