DK Hostmaster slipper for fogedforbud

Webselskabet Søg A/S har tabt en sag ved fogedretten mod DK Hostmaster. Sagen drejer sig om hostmasters ret til at suspendere, slette og låse domænenavne, hvis indehaveren ikke betaler sin regning.

Det lykkedes ikke webselskabet Søg A/S at få nedlagt fogedforbud imod, at DK Hostmaster låser, suspenderer eller sletter domænenavne, der ender på .dk.

Søg A/S havde anlagt en fogedsag, fordi selskabet ikke ville betale regningen for sine domæner til DK Hostmaster. Med betalingen tvinges kunderne nemlig til at anerkende DK Hostmasters regelsæt.

I stedet for at betale har Søg A/S deponeret pengene i henhold til deponeringsloven, og dermed er regningen juridisk set betalt. Der verserer en sag om dette ved Sø ? og Handelsretten, og den kommer for retten til marts.

DK Hostmaster har under fogedsagen lovet, at det ikke vil suspendere eller slette Søg A/S? domæner, så længe deponeringssagen verserer. Det erklærer direktøren for Søg A/S, Jesper Søgaard, sig tilfreds med.

Han havde ellers sat næsen op efter at få nedlagt et fogedforbud mod sletning eller suspension, men retten finder, at det ikke er nødvendigt, netop fordi DK Hostmaster lover ikke at røre ved domænerne, så længe deponeringssagen verserer.

- Vi har fået en af de ting vi kom efter, nemlig en garanti for at DK Hostmaster ikke suspenderer eller sletter vores domæner, så længe deponeringssagen verserer, siger Jesper Søgaard.

Den sidste påstand er, at der skal nedlægges forbud mod, at DK Hostmaster kan låse domænerne, så ejeren ikke kan overdrage eller sælge dem. Men det afviste fogedretten også.

Samtidig er Søg A/S dømt til at betale sagsomkostninger til DK Hostmaster på i alt 9000 kroner.

Østre landsret har ellers tidligere stadfæstet en fogedkendelse, der underkender DK Hostmasters praksis på dette område, og sætter spørgsmålstegn ved DK Hostmasters regelsæt. Det skete i en sag om domænet co.dk. DK Hostmaster har søgt om, at måtte føre denne sag til Højesteret. Der er endnu ikke givet svar fra procesbevillingsnævnet, om DK Hostmaster får lov til dette.

Under alle omstændigheder skal fogedkendelsen i co.dk-sagen igennem en såkaldt justifikationssag ved Sø- og Handelsretten før kendelsen er endelig. Denne sag er endnu ikke berammet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere