Kommer der flere?

Branchen flyder med rygter i disse dage. Rygter om overtagelser, fusionsforhandlinger og forestående lukninger. Efter det overraskende ægteskab mellem Ementor og Topnordic er der komet endnu mere gang i gryden.

Ikke nok med at Ib Kunøe rapporteres set flere steder i kanalen end Saddam og hans dobbeltgængere gjorde i Iran i hans regimes storhedstid - skal man tro rygterne bliver der også snakket utrolig meget islandsk på direktionsgangene i kanalen.
Men selv om Kunøe-spotning er gået hen og blevet en sportsgren, så går der sjældent røg uden en brand, som et dansk ordsprog så smukt beskriver det.
Og der er ikke tvivl om at tiderne i øjeblikket er gunstige for kanalforandringer. Det er der flere årsåger til. For det første er en spiller som Topnordic blevet så stor, at den presser de langt mindre spillere i kanalen. For det andet er spillepladen også i højere grad ved at blive skandinavisk igen. Både blandt forhandlere og blandt distributører.
Med fusionen mellem Ementor og Topnordic er der skabt en nordisk gigant på forhandlersiden, som vækker mindelser som dengang før årtusindskiftet da Merkantildata og Wm-data gik på strandhugst i Norden. Samtidig er det værd at tage i mente, at europæiske giganter som Bechtle og Computacenter har gjort diskrete forespørgsler på det nordiske marked mere end en gang.
Også blandt distributørerne er konsolidering et hot emne. Scribona har igen tabt en ufattelig bunke penge på det danske marked, og der er en blodig krig mellem broadlinerne om at bevare HP-kontrakten. En blodig krig, der angiveligt betyder at HP-produkter bliver solgt helt ned til syv procent under distributørenes kostpris.
Derfor er virker det også som om motivationen til at gøre noget ved konsolideringen er blevet meget mere udtalt.
Mit bud er, at vi i løbet af de næste par måneder kommer til at se opkøb både inden for forhandlerleddet og distributionsleddet. Måske endda i overraskende kombinationer. Allestedsværende Ib Kunøe er nemlig også blevet spottet i distributørsammenhænge. Men om det er en dobbletgænger måt iden vise. Distribution er dog ikke het fremmed for Kunø, der også ejer en pæn klat af distributøren/brokeren Whitecom. Hvem ved måske bliver det også Kunøe, der åbner distributørdansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere