Indgreb mod momshælere på vej

Folketinget vil gøre det lettere for politi og skattemyndigheder at straffe passiv medvirken til økonomisk kriminalitet.

Bagmandspolitiet og SKAT skal have bedre muligheder for at retsforfølge personer, der vender det blinde øje til momskarruseller og anden økonomisk kriminalitet.

Gennem et stykke tid har både Erhvervsministeriet og Skatteministeriet forberedt en række lovændringer, der styrker mulighederne for at rejse sager om grænseoverskridende kriminalitet.

Anledningen er blandt andet de momskarruseller, som de seneste år har kostet europæiske skatteydere milliarder af kroner. Dermed kommer politikerne efterforskere i Bagmandspolitiet og SKAT i møde. De har i en række sager måttet affinde sig med, at utidssvarende
lovgivning står i vejen for straffesager mod personer, som formår at holde sig på afstand til den direkte svindel, men som på den anden side næppe kan være uvidende om, hvad der reelt foregår.

At frustrationen er berettiget, illustreres af en sag fra Norge, hvor forretningsmanden Ole Paul Lund i foråret blev idømt seks års fængsel for medvirken til hvidvask af et større millionbeløb.

I Danmark ville en tilsvarende sag ikke blive rejst, fordi lovgivningen ikke giver mulighed for at straffe bagmændene, så længe deres svindel ikke direkte går ud over den danske statskasse.

I Bagmandspolitiet glæder man sig over udsigten til, at det nu bliver lettere at komme efter svindlerne.

»Udenlandske kolleger undrer sig ofte over, at vi herhjemme ikke tager hårdere fat på folk, som vi ved, er involveret i mere eller mindre anløbne forretninger,« siger en kilde i Bagmandspolitiet til CRN.

I Folketinget stiller både de radikale og SF sig positivt overfor at stramme loven, og dermed tegner der sig et komfortabelt politisk flertal - også efter folketingsvalget.

Læs mere i det trykte CRN, der udkommer i dag, onsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere