Microsoft taber på Navision-division

Styresystemet Windows sikrer sammen med blandt andet Office-programmerne Microsoft en profit-margin på 85 procent i klient-divisionen. Stort set hele resten af koncernen sætter penge til, viser tal fra til de amerikanske finansmyndigheder.

Microsoft sætter penge til på stort set alt andet end salget af selskabets flagskibe, styresystemet Windows og klientprogrammerne i Office-pakken.

Det er kommet frem, efter koncernen for første gang har offentliggjort tal for økonomien i de enkelte forretningsdivisioner.

Tallene, der er indberettet til de amerikanske finansmyndigheder, viser, at Microsoft i det seneste kvartal fik et underskud på en halv milliard kroner i den division, hvoraf det tidligere Navision udgør hovedporten. Omsætningen i divisionen, der sælger programmer til styring af virksomheders økonomi, lå på 788 millioner.

Til gengæld er styresystemet Windows en kilde til sikker indtjening hos softwaregiganten.
Sidste kvartal solgte den disvision, som omfatter Microsofts styresystemer, for 21,3 milliarder kroner, hvilket indbragte koncernen hele 18,3 milliarder krone i overskud, oplyser Financial Times. Det svarer til en overskuds-margin på 85 procent.

Den division, der sælger spil og underholdning såsom spilkonsollen Xbox, tabte 1,3 milliarder kroner efter en omsætning på 3,7 milliarder kroner.

Også internetdivisionen MSN og divisionen for salg af styresystemer til mobiltelefoner og håndholdte computere kostede koncernen penge i seneste kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere