RapidShare frikendt for pirateri

Filmselskabet Perfect 10 har forsøgt at få domstolene til at stemple RapidShare som en ny udgave af Napster.

Napster blev i 90’erner dømt for at være medskyldig i ophavsretskrænkelser. Og den afgørelse vil filmselskabet Perfect 10 gerne have overføret til RapidShare.

Men det vil en amerikansk dommer ikke give selskabet medhold i. RapidShare og Napster kan ikke sidestilles, selv om RapidShare også ofte anvendes til at distribuere ophavsbeskyttet indhold, lyder den foreløbige afgørelse ved en amerikansk distriksdomstol.

Firmaet Perfect 10, der distribuerer erotisk indhold, havde ellers håbet, at retten med afsæt i Napster-sagen ville nedelægge et påbud mod Rapidshare.

Dommeren mener, at de to tjenester adskiller sig på flere forskellige måder. Hun mener ikke, at RapidShare i same grad opfordrer brugerne til pirateri. Desuden mener dommeren, at det er en væsentlig forskel, at RapidShare ikke på samme måde tilbyder en let søgning af indhold på RapidShare-filer. På RapidShare uploader man filer og deler en URL med de personer, som skal hente filerne.

“En bruger på RapidShare kan ikke let finde indhold fra andre brugere på RapidShares servere på same måde som Napster tilbød at finde specifikke sange, fordi RapidShare ikke selv indekserer sine filer,” lyder dommer Marilyn Huffs begrundelse.

Hun henviste også til, at RapidShare kan anvendes til helt legitime formål.

Den amerikanske afgørelse er ikke endelig og Perfect 10 har stadig flere muligheder for at retsforfølge Rapidshare.

Afgørelsen følger i hælene på en anden afgørelse vedrørende Rapidshare på det seneste. I Tyskland fastslog en domstol, at RapidShare ikke selv er ansvarlig for brugernes potentielle krænkelser af ophavsretten, når de anvender RapidShares tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere