Dansk satsning på virksomhedshandel på nettet

Det tidligere Ticmarked.dk vil skabe en fælleseuropæisk markedsplads på internettet, hvor mindre virksomheder kan købes og sælges på tværs af landegrænser.

Den danske virksomhedsbørs Ticmarked.dk har udnævnt sig selv til lokomotiv i et europæisk pilotprojekt.

Udnævnelsen sker i første omgang uden økonomisk støtte fra EU og på eget initiativ fra foreningen bag Ticmarked.dk, der i samme forbindelse har taget navneforandring til match-online.dk.

Match-online.dk er en virksomhedsbørs, hvor købere og sælgere af små og mellemstore virksomheder kan finde hinanden.

En række europæiske lande har tilsvarende markedspladser, men målet for match-online.dk er at blive den førende europæiske markedsplads og derved blive adopteret af de andre medlemslande samt af ansøgerlandene.

Ingen økonomisk støtte

Der er tale om et pilotprojekt i den forstand, at den danske markedsplads er den første af sin slags, der gør det muligt at købe og sælge virksomheder på tværs af landegrænser.

Men der er ikke tale om, at EU har ydet økonomisk støtte til projektet, oplyser Kirsi Ekroth-Manssila, der på vegne af Europa-Kommissionen koordinerer en ekspertgruppe for de europæiske virksomhedsbørser.

- Den danske markedsplads for overdragelse af små og mellemstore virksomheder er et godt eksempel på, hvordan man skaber et brugbart sted for handel af virksomheder på internettet. Men det er ikke besluttet, at danskernes markedsplads skal adopteres af de andre lande. Det er op til hvert enkelt medlemsland at vurdere, siger Kirsi Ekroth-Mansilla.

Fælles navn og domæne

Match-online.dk åbnede i september 1999, og siden 2000 er 267 af de virksomheder, der er blevet udbudt på markedspladsen, blevet handlet. I øjeblikket er der 594 emner registreret på markedspladsen fordelt på 251, der ønsker at sælge en virksomhed, 237, der ønsker at købe en virksomhed, 73, der søger kapital, og 33, som ønsker at investere.

Formanden for foreningen match-online.dk, Peter Dalkiær, sidder med som den danske repræsentant i den ekspertgruppe under Europa-Kommissionen, der har anbefalet en fælleseuropæisk markedsplads.

- De største forhindringer for et effektivt, europæisk online-marked for handel med små og mellemstore virksomheder er, at databaserne i de europæiske lande er for forskellige. De har forskellige navne og hænger ikke sammen. Vores navneskift til match-online.dk er fulgt op at de andre lande, og det er det første, men afgørende, skridt mod en fremtidig integreret markedsplads i Europa, siger Peter Dalkiær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere