Fyringsrunde i Netkoncept

Netkoncepts nye adm. direktør Jesper Weng overtog tøjlerne i sidste uge. I går mistede en række ledende medarbejdere deres job.

Netkoncept slår afdelingerne digital og it sammen. Dermed bliver de to salgsdirektører Ole Bugge Mikkelsen og Henrik Carantius overflødige.

Historisk set har Netkoncept haft to salgsafdelinger: Digital, som stod for kopi, print og serviceaftaler, mens It-center stod for softwaresalget. Afdelingerne skal nu smeltes sammen i en stor afdeling sammen med Netkoncepts andre forretningsområder.

Medarbejderne blev informeret mandag og samme dag måtte salgsdirektørerne forlade virksomheden.

»Vi har snakket med disse medarbejdere og er blevet enige om, at vores veje skulle skilles,« fortæller Jesper Weng, der blev udnævnt til adm. direktør fredag den 24 november.

Han vil ikke betegne medarbejdernes afgang som fyringer, men siger at partnerne blev enige om at gå hver til sit.

Foruden salgsdirektørerne Henrik Carentius og Ole Bugge Mikkelsen, måtte intern itchef Martin Trenter også forlade virksomheden.

Marketingschef Jakob Rensch Larsen har selv valgt at forlade virksomheden, og ifølge CRNs oplysninger er der også en række andre medarbejdere, der også har taget deres afsked. Blandt andet salgschef Michael Viksø. Jesper Weng hævder dog, at det blot er en del af den normale udskiftning, der foregår i en virksomhed af Netkoncepts størrelse.

»Vi har 150 ansatte, så der vil løbende være en naturlig udskiftning,« forklarer han.

Ifølge flere kilder med kendskab til selskabet har Netkoncept dog reelt afskediget op mod 10 mand. Den primære årsag skulle være problemer med at opfylde budgetterne.

»Digitalcenter afdelingen har givet overskud, siden vi overtog den og ingen er blevet fyret på grund af dårlige resultater. Der er alene tale om et strategisk skifte i organisationen,« slår Jesper Weng fast.

Ifølge direktøren stoppede medarbejdere med øjeblikkelig varsel, fordi der ikke var nogen grund til at have dem længere. Specielt ikke, da de ikke skal være en del af den nye strategi for Netkoncept.

I Netkoncepts nye setup samles kopi/print, servere, desktop, storage, SANløsninger, software, sikkerhedsløsninger, IP telefoni og Microsoft infrastruktur under en hat. Fremover skal der kun være en enkelt salgsdirektør for hele Netkoncepts forretning. Forhandleren ligger i øjeblikket i forhandling med en række mulige kanditater, men Jesper Weng regner ikke med at finde en løsning før i det nye år. Han overtager selv ledelsen af salgsorganisationen, indtil en ny direktør er på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere