Nokia afkræves tilbagebetaling af millionstøtte

Efter Nokias beslutning om at lukke sin produktion i Tyskland kræver staten nu, at selskabet skal tilbagebetale støtte på 300 millioner kroner.

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen forlanger nu at mobiltelefon-producenten Nokia skal tilbagebetale støtte på omkring 300 millioner kroner, som er udbetalt i årene 1998 og 1999.

Nokia har modtaget statslig støtte og til gengæld forpligtet sig til at oprette 2.860 fuldtids-arbejdspladser på sin fabrik i byen Bochum. Men delstaten mener, at Nokia har beskæftiget langt færre end aftalt.

Tyske politikere står nærmest i kø for at angribe Nokia efter koncernens beslutning om at lukke sin fabrik i Bochum og flytte alle arbejdspladser til Rumænien. Det rammer ikke kun de 2.300 ansatte på fabrikken, men kan også koste 2.000 arbejdspladser hos underleverandører.

Nokia har allerede afvist at tilbagebetale millionstøtten og dermed er der udsigt til en retssag mellem delstaten og mobiltelefonproducenten.

Den tyske finansminister Peer Steinbrück kritiserer Nokia i et debatindlæg i dag og understreger, at Nokia ikke har lukket fabrikken »fordi den kører med underskud, men fordi profitten ikke var stor nok«. Nokia har netop fremlagt et rekordregnskab med et overskud på 55 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere