Atea taber 25 millioner kroner på forsinket EU-system

Det koster dyrt for Atea at have overtaget et fagsystem til fødevareministeriet. Omkostningerne er eksploderet og projektet er ni måneder forsinket.

Et fagsystem til Fødevareministeriet har vist sig at være så komplekst, at Atea skal bruge 25 millioner kroner yderligere på at få det lavet færdig. Fagsystemet skulle oprindelige være afleveret i første kvartal i år, men er kun nået til testfasen. Derfor har Atea og Fødevareministeriet i går lavet en aftale, hvor Atea får udsat fristen for at aflevere systemet til udgangen i af i år.

Systemet har været en kastebold mellem Traen og Atea siden det blev undfanget. Oprindelig var det en del af et forretningsområde som i december 2006 blev solgt fra Atea/Ementorkoncernen til Traen. Betalingen skulle ske i takt med at systemet blev afleveret til Fødevareministeriet, og den sidste halvdel af købesummen skulle være betalt midt i 2008, men da systemet endnu ikke var afleveret, kunne pengene ikke betales. Derfor gik systemet tilbage til Atea, der dermed fik ansvaret for at lave det færdigt.

Fødevareministeriet skal bruge systemet til at beregne EU-støtte. EU-støtten skal beregnes efter 300 forskellige parametre og det tilsyneladende kommet bag på udviklerne, at støtteordningerne er så komplekse, forklarer Ateas koncerndirektør Claus Hougesen der fortæller, at han ikke fortryder, at Atea overtog det forsinkede system fra Traen.

»Det er altid træls, når det ikke lykkes, men da det er os, der i sin tid solgte systemet til Fødevareministeriet, er det et spørgsmål om at vi opfører os ordentlig. Nu giver vi det en skalle og får afleveret systemet,« siger Claus Hougesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere