YouTube har fødselsdag

YouTube har netop rundet fem år og leverer nu to milliarder videoklip om dagen.

For fem år siden blev den første betaversion af YouTube lanceret – og webstedet voksede hurtigt til at blive den mest populære videotjeneste på nettet. I det sidste års tid er det gået rigtig stærkt. For lidt over et halvt år siden kunne YouTube fortælle, at man havde rundet en milliard visninger om dagen. I dag leverer YouTube to milliarder videoklip om dagen, fortælles det i denne blog.

Dermed når YouTube ud til et publikum der er dobbelt så stort som gruppen af seere, der tænder for de tre største amerikanske tv-stationer i den bedste sendetid.

Tallet skal dog læses med forbehold. Selvom YouTube leverer to milliarder videoklip om dagen, så tilbringer folk i gennemsnit kun 15 minutter om dagen på webstedet. Til sammenligning bruger amerikanerne fem timer om dagen i gennemsnit på at se tv.

YouTube blev i 2006 solgt til Google for tæt på 10 milliarder kroner og har siden forsøgt at rydde op i en underskov af piratkopieret materiale, som især i de tidlige dage dominerede.

I dag forsøger tjenesten at relancere sig selv som en platform for professionelt og kommercielt indhold – og 2010 bliver muligvis det første år, hvor YouTube rent faktisk kan præstere et overskud på bundlinien.

Det anslås at YouTube repræsenterer omkring halvdelen af al online-video, som streames i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere