Artikel top billede

Dansk udvikler undrer sig over langsomhed i Nokias Ovi Store

Hvorfor skal vi vente på Nokia en måned, lyder det fra udviklingshuset Miracle.

Nokia har i over en måned ruget på en dansk applikation, uden at den er lagt ud i firmaets Ovi Store.

Det undrer udviklerne hos det danske it-hus Miracle, eftersom applikationen allerede for en måned siden ifølge en mail fra Nokia er blevet godkendt i Quality Assurance (QA). Dermed skulle der normalt blot gå seks til otte forretningsdage, før den røg i Ovi Store.

"Når Nokia har godkendt den i deres QA, så må de have godkendt applikationen," siger en undrende Simon Møgelvang Bang fra Miracle.

Applikationen hedder Hulivejen og kan allerede hentes hos Android Market og Apples App Store. Forsinkelsen hos Ovi Store har fået Århus Kommune til at udskyde en større promovering af tjenesten, hvor borgere kan tage billeder af huller i vejen og andre gener i vejnettet og så automatisk lægge dem op på nettet, så kommunene kan lappe hullerne.

"Århus Kommune venter lidt med lancere produktet, indtil det er klar, men det er det så jo ikke endnu," siger Simon Møgelvang Bang, som arbejder hos Miracles afdeling i Århus.

Han forklarer, at det er Århus Kommune, som har ønsket at få app'en i Nokias Ovi Store for at sikre en større udbredelse for applikationen.

"Jo flere der bruger det, jo større succes," forklarer Simon Møgelvang Bang om målet om også at komme på Nokia-mobiler med Hulivejen.

Alle kan gå ind på kortet og se hullerne i landets vejnet. Meningen er, at kommuner ligesom Århus for en licens kan tilmelde sig en ordning, hvor de eksempelvis kan svare på borgernes klager.

 

Nokia melder om generelle forsinkelser

ComON har kontaktet Nokia for at få svar på, hvorfor applikationen sidder fast i Ovi Store. Det er endnu - efter to dage - ikke lykkedes at få et konkret svar på problemet med Miracles applikation hos Nokias nordiske service-chef, Christophe Joyau.

Til gengæld siger han, at Nokia modtager så mange applikationer efter lanceringen af flagskibene N8 og C7, at udviklere kan blive belemret med nogle dages forsinkelser i godkendelsen af apps hos Ovi Store.

"Det er massivt. Vi modtager vildt mange applikationer," hævder Christophe Joyau.

Nokia fortalte i går, at den finske producent nu har tre millioner downloads om dagen i Ovi Store. Det er én million mere end i september, fortæller selskabet. Samtidig har 400.000 udviklere meldt sig som udviklere hos Ovi Store, fortæller giganten, der på smartphone-markedet halter efter Googles Android, Apples iPhone og RIM's Blackberry.

Christophe Joyau vil ikke fortælle, hvor mange applikationer, Nokias Ovi Store byder på lige nu. Android Market har over 100.000 applikationer, og Apples App Store har omtrent 300.000 applikationer på hylderne.

Softwareudviklingsprogrammerne Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) samt Qt SDK tilsammen blevet downloadet 1,5 million gange.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere