Blåt stempel til sikkerheden i Windows 2000

Windows 2000 har bestået alle test i forbindelse med en sikkerhedsgodkendelse fra Common Criteria, der accepteres i 15 lande.

Common Criteria har sikkerhedsgodkendt Windows 2000-operativsystemet. Windows 2000 har bestået alle de test, som ligger til grund for sikkerhedsgodkendelsen.

Common Criteria er en international certificeringsorganisation, der anerkendes i 15 lande. Organisationen har softwarelaboratorier i de 15 lande og samarbejder med det amerikanske forsvarsministerium.

Microsoft var ikke sene til at understrege vigtigheden af godkendelsen.

- Det har taget næsten 3 år og kostet millioner af dollar at få godkendelsen. Det er et bevis på Microsofts reelle ønske om en højere sikkerhed, sagde vicedirektør Craig Mundie til Cnet.

Godkendelsen kan gøre det nemmere for Microsoft at sælge operativsystemet til offentlige institutioner i de 15 lande, som anerkender standarden. Danmark er dog ikke iblandt dem.

Common Criteria baserer sig på et sæt specifikationer, som er fastsat af det amerikanske forsvarsministerium. Specifikationerne er kendt som "the orange book".

Standarden giver dog ingen garanti for, at Windows 2000 er fri for softwarefejl. Det eneste, der garanteres, er, at udvikling og support overholder et bestemt niveau af sikkerhed.

Windows 2000 blev godkendt på niveau 4, hvilket ifølge Common Criteria, betyder operativsystemet er "metodisk designet, testet og gennemgået".

Niveau 4 er det højeste, der kan tildeles af et kommercielt, civilt laboratorium. De højeste niveauer 5, 6 og 7 kan kun tildeles af regeringskontrollerede softwarelaboratorier.

- Selv om certifikationen ikke er en garanti, er den stadig anvendelig. Det er den mest meningsfyldte test, der findes. Det er ikke en gennemgang af koden linie for linie, men et bevis på, at sikkerhedsfunktionerne virker og ikke kan brydes, sagde John Pescatore, der er leder af analysefirmaet Gartners afdeling for internetsikkerhed.

Selv om godkendelsen er en fjer i hatten for Microsoft, betyder det ikke nødvendigvis at Windows 2000 er bedre, eller mere sikkert end andre styresystemer:

- De fleste operativsystemer i dag vil kunne overholde Common Criteria-standarden, sagde John Pescatore til Cnet.

Næste punkt på programmet for Microsoft er at opnå den samme godkendelse for Windows XP, og den kommende serverplatform, .Net server 2003. Microsoft håber, at godkendelsen vil komme igennem væsentligt hurtigere denne gang.

Relevant link:

Læs mere om Common Criteria på organisationens hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere