Xerox strammer op efter massiv kritik

Kopi-giganten Xerox inddrager Grafisk Arbejdsgiverforening i det fremtidige salgsarbejdet for at undgå yderligere kritik af forretningsgangene. Den fremstrakte hånd får dog ingen konsekvenser for de verserende sager.

Xerox har taget den seneste uges massive kritik af dets forretningsmetoder til sig og udsendt en fremstrakt hånd til såvel presse som parterne i striden.

Administrerende direktør Per S. Andreasen hos Xerox siger, at de grafiske fags arbejdsgiverforening skal være velkomne til at deltage i egentlige salgsmøder mellem kunder og de Xerox-forhandler, der står for salget.

Desuden påpeger han, at han efter kritikken vil tage kontakt til hver enkelt partner for at sikre, at de er klar over forretningsgangen ved såvel et salg som ved en situation, hvor en kunde klager over Xerox.

Og endelig vil Per S. Andreasen fremover kontaktes direkte, hver gang en kunder klager over Xerox.

Dyre lærepenge

Ifølge Per S. Andreasen har kritikken i den seneste uges tid kritik været hård, men også med til at åbne øjnene for nogle problemer hos printergiganten.

- Det er egentlig irrelevant, om vi er enige i al kritikken eller ej. Vi må tage det seriøst uanset, at vi måske synes, omfanget er helt hen i vejret. Det har været nogle dyre lærerpenge, men det har også været sundt og lærerigt, siger Per S. Andreasen.

De varslede ændringer følger i kølvandet på den kritik, Grafisk Arbejdsgiverforening lancerede i dets medlemsblad for flere uger siden. Her blev Xerox kritiseret for aggressive salgsmetoder, ubrugelige produkter og for manglende vilje til at løse problemerne.

- Der er ingen tvivl om, at der er blevet gennemført nogle handler, der aldrig skulle være gennemført, men det betyder altså ikke, at vi generelt har et problem, siger Per S. Andreasen, der strækker hånden frem til Grafisk Arbejdsgiverforening.

I en meddelelse til pressen står der, at Xerox vil etablere en arbejdsgruppe for at definere og forbedre de etiske retningslinier.

Sager fortsætter

Desuden vil Xerox vil i tættere dialog med Grafisk Arbejdsgiverforening for at drøfte de rejste reklamationssager, men hvis Per S. Andreasen tror, det betyder, at de varslede sager bliver droppet, må han tro om igen.

- Det, at Xerox nu inviterer til samarbejde, betyder ikke, at de fire sager, vi har indledt mod dem, bliver droppet, lyder svaret fra konsulent Kristian Skaarup hos Grafisk Arbejdsgiverforening.

Han oplyser, at arbejdsgiverforeningen stiller sig positive overfor, at Xerox nu strækker hånden frem til samarbejde. Kristian Skaarup oplyser også, at man ikke som sådan er indstillede på at blåstemple Xerox som leverandør uanset intentionerne om fremtidigt samarbejde.

- Vi vil til enhver tid anbefale vores kunder at indhente tilbud fra flere leverandører, og vi kommer på intet tidspunkt til at anbefale enkelte leverandører frem for andre, siger han.

Kristian Skaarup oplyser dog, at problemerne ikke udelukkende findes hos Xerox.

- Xerox er ikke de eneste, der har problemer, men de sidder på så stor en markedsandel, at det er naturligt at se på dem først, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere