Strid om forlig i Giga-sag

Ex-direktør i Giga Information Group, Edward O'Hara glæder sig over endelig at have fået sit gyldne håndtryk. Men ifølge analysevirksomhedens amerikanske ledelse har parterne aldrig ingået noget forlig.

Der er taget hul på endnu et kapitel i striden mellem analysebureauet Giga Information Group og dets tidligere nordiske direktør, Edward O'Hara.

Edward O'Hara oplyser, at han nu har indgået et forlig, som sikrer ham det gyldne håndtryk, han ikke fik, da han måtte sige farvel til sin direktørpost.

Dengang tog han Giga Information Groups telefonnummer, som han selv havde registreret år tidligere, med sig, og siden har han annonceret, at han vil starte en konkurrerende analysevirksomhed med navnet Giga International.

Edward O'Haras håndtering fik Giga Information Group til at oveveje en retssag, men nu oplyser O'Hara, at striden er bilagt gennem et forlig.

Det afviser direktøren for salg og marketing i hele koncernen Giga Information Group, Jean-Michel Six.

- Jeg vil på det kraftigste afvise, at vi har indgået forlig med Edward O'Hara. Faktisk har vi ikke en eneste gang drøftet navnestriden med ham, og hvis han siger, at striden nu er bilagt, må det være for hans egen regning. Vi har ikke betalt ham en krone for at få ham til at droppe brugen af vores navn og nummer, siger Jean-Michel Six til Computerworld Online.

Frækt, men effektivt

Edward O'Hara oplyser, at han har taget kontakt på stifterniveau til Giga Information Group i USA, og at han derefter har fået en kompensation, der er lang større, end hvad han havde forventet.

- Jeg vil ikke komme ind på det konkrete beløb, men det kan holde mig kørende i et godt stykke tid, siger Edward O'Hara.

Edward O'Hara registrerede virksomhedsnavnet Giga tilbage i 1997, da han af stifteren, Gideon Gartner, blev bedt om at opbygge en nordisk afdeling af Giga Information Group. Dengang registrerende han også telefonnummeret i eget navn, og derfor har han kunnet tage nummeret med sig, da samarbejdet med Giga Information Group ophørte for et år siden. Siden har Giga Information Group skiftet hovednummer.

- Jeg fik ikke en krone i gyldent håndtryk, da jeg stoppede i Giga Information Group, og hvad skulle jeg så gøre? Jeg blev da nødt til at lægge pres på dem for at få udbetalt noget af den goodwill, jeg har fortjent. Det kan godt være, det er frækt, men nu er resultatet blevet så godt, at striden er bilagt, siger O'Hara.

Hos Giga Information Group undrer den amerikanske ledelse sig over, at Edward O'Hara har taget kontakt på stifterniveau, for at bilægge en strid med Giga Information Group.

- De oprindelige stiftere i Giga Information Group er ikke længere aktive i virksomheden. De er ganske vidst aktionærer, men jeg kan ikke komme på en eneste grund til, at de skulle indgå et forlig, der handler om en virksomhed, de ikke længere er en del af. De vil ganske enkelt ikke bruge et eneste minut på den sag, siger Jean-Michel Six.

Bliver aldrig samarbejdspartnere

Edward O'Hara oplyser, at Giga Information Group ikke nødvendigvis kender til forliget.

- Stifterne og jeg har en gammel aftale som nu træder i kraft. Som aktionærer har de en interesse i at bilægge striden, siger Edward O'Hara.

En del af forliget med stifterne går ud på, at han ikke bruger navnet Giga i forbindelse med sin nye analysevirksomhed, som han i stedet kalder Grid International, og at formålet stadig er at danne partnerskaber med alle de store etablerede analysebureauer i verden. Deriblandt Giga Information Group.

Men den går ikke, hvis man skal tro Jean-Michel Six.

- Giga Information Group har ingen intentioner om nogensinde at indlede nogen form for samarbejde med Edward O'Hara, siger Jean-Michel Six.

På spørgsmålet om, hvad der gik galt, siden samarbejdet med Edward O'Hara ophørte, svarer han:

- Vi forsøger at være en etisk bevidst virksomhed i forskel til visse andre, og jeg vil ikke kommentere den måde, Edward O'Hara arbejdede på, da han var ansat hos os.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere