Artikel top billede

AMD sætter ny hastigheds-rekord

AMD har fået en plads i Guinness' Rekordbog for verdens hurtigste processor.

De store chipfirmaer Intel og AMD har for længst aflyst kapløbet om levere den højeste taktfrekvens i sine processorer. I stedet handler det nu om at indbygge flere kerner - den kommende AMD FX processor har således helt op til otte kerner. Nu er banen overladt til overclockerne, der skruer taktfrekvensen op til mere end det, som processoren egentlig er beregnet til.

Nu har en gruppe af overclockere sammen med AMD-specialister sat en ny hastighedsrekord. De har skruet taktfrekvensen i den kommende otte-kerne AMD FX-processor op til 8,429 GHz.

Dermed har Team AMD FX sikret sig en plads i Guinness' Rekordbog for "højeste taktfrekvens i en computer-processor".

Rekorden blev præsenteret på AMD Fusion Zone konferencen i denne uge. Det er kun et lille spring i forhold til den gamle rekord på 8,308 GHz og almindelige pc-brugere skal nok ikke regne med, at man kan skrue sin processor op til denne hastighed. Det kræver særlig køling at holde den høje taktfrekvens i længere tid.

Den normale taktfrekvens i AMD FX-processoren med Bulldozer-mikroarkitektur bliver mellem 3,3 og 4,2 GHz. De første tre modeller er FX 6100, FX 8120 og FX 8150, og de skulle være lige på trapperne.

I sidste uge kom Interlagos-processoren til servere med hele 16 kerner. Det er den første processor med Bulldozer-arkitektur fra AMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere