Artikel top billede

(Foto: Lou Dematteis)

Sådan skal Windows 8 starte hurtigere

Det kommende Windows 8 starter 30-70 pct. hurtigere end forgængeren. Læs her, hvordan Microsoft vil forkorte boot-tiden.

Hver eneste gang Microsoft kommer med en ny udgave af Windows, lover softwarefirmaet at operativsystemet nu skal starte hurtigere end den sidste version. Det gælder også med det kommende Windows 8, hvor Microsoft nu lover at boot-tiden er forkortet med 30-70 pct. i forhold til forgængeren.

Det sker med en kombination af den normale system-opstart og den dvale-modus (hibernation), som allerede findes i Windows.

Når man lukker Windows 8 bliver alle aktive user sessions og programmer afsluttet ligesom det sker i Windows 7.

Men den såkaldte System Session - også kaldet Session 0 - bliver ikke afsluttet. Den bliver gemt på harddisken i en særlig hibernate-fil. I modsætning til den normale dvale-modus er der væsentlig færre data, der skal skrives på harddisken, fordi den aktive user session og hukommelsens indhold ikke bliver gemt.

Denne hibernate-fil - som altså er meget mindre end med den sædvanlige dvale-modus - bliver så indlæst under opstarten, og det skulle gå meget hurtigt.

Microsoft fortæller også, at alle processorens kerner arbejder parallelt under indlæsning af hibernate-filen.

På systemer med SSD (Flash-disk) og en optimeret UEFI-implementering i stedet for BIOS skulle det være muligt at starte ekstremt hurtigt.

Som Microsoft beskriver i sin Building Windows 8-blog, er det stadig muligt at tvinge systemet til en normal nedlukning med shutdown.exe og /full. Det er også muligt at indstille, at Windows 8 skal bruge den samme start/luk-procedure som forgængeren.

Ifølge Microsofts egne tal vælger 57 pct. af desktop-brugerne at lukke deres computer, 42 pct. bruger sleep-modus og kun 1 pct. sætter den i dvale-tilstand under Windows 7. For notebook-brugere er det 11 pct., der bruger dvale-tilstand når de forlader computeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere