Artikel top billede

Google bruger lige så meget strøm som en storby

Nu har Google afsløret en af sine mest velbevarede hemmeligheder; strømforbruget til sine gigantiske datacentre.

I det forgangne år har Googles datacentre brugt 2,26 milliarder kilowatt-timer. Det svarer til strømforbruget i en storby med 200.000 indbyggere. Indtil nu har Google ikke villet afsløre sit totale strømforbrug - det har været en af selskabets mest velbevarede hemmeligheder. Men nu har Google frigivet nye tal for sit strømforbrug på Google Green webstedet.

Det kan lyde som om Google har et voldsomt strømforbrug, men selskabet understreger at man satser hårdt på energioptimering. Urs Hölzle, der er ansvarlig for servere og datacentre hos Google, fortæller i denne blog at Googles servere bruger mindre energi per bruger for at levere alle firmaets tjenester i en måned end en pære der er tændt i tre timer.

ComON har tidligere interviewet Urs Hölzle, som var en af de første ti ansatte hos Google. Han fortalte dengang blandt andet at din computer bruger mere energi mens du indtaster en søgning end Googles servere bruger til at levere resultatet.

De store internet-giganter har travlt med at bygge datacentre verden over, som skal spille en vigtig rolle i den forventede bølge af cloud computing. Med titusindvis af servere samlet i et datacenter kommer strømregningen hurtigt til at afgøre forskellen mellem profit og underskud. Så det er ikke underligt, at Google har så travlt med at finde nye veje til at spare strøm.

Urs Hölzle fortæller i den officielle Google-blog at selskabet har investeret milliarder i grøn energi, og den samlede strømproduktion i de projekter, hvor Google har skudt penge ind, er nu oppe på mere end 1,7 gigawatt. 
   
Google har også installeret solpaneler ved sit eget hovedkvarter i Mountain View, og selskabet bruger blandt andet energi fra vindmøller til sine datacentre.

Senest har Google åbnet et datacenter i en gammel papirfabrik i Hamina i Finland, hvor kølingen sker med havvand. I et belgisk datacenter bruger man fordampet vand, der hentes fra industrifabrikker og renses først.

Google har også frigivet nye tal for sin Gmail-tjeneste, der skal dokumentere at cloud computing er mere energivenligt end traditionelle in-house-løsninger. Ifølge Google er det omkring 80 gange mere energieffektivt at afvikle sin mail gennem Gmail end at køre det på in-house servere.

Søgegiganten har også beregnet, at serverne bruger 0,0002 kWh på at afspille et minuts YouTube-video. Det tager omkring otte sekunder for menneskekroppen at forbrænde den samme mængde energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere