Artikel top billede

Asus er snart klar med sin Kinect-kopi til pc

I oktober vil Asus lancere et Kinect-lignende interface til pc'er.

Allerede i starten af året kunne Asus annoncere et Kinect-lignende produkt til pc'er. Det nye Wave Xtion er udviklet sammen med israelske Prime Sense, der også har skabt teknologien bag Kinect til Xbox 360. Men i mellemtiden har der været stille omkring produktet. Nu skriver Digitimes, at Asus langt om længe er klar til at lancere produktet i næste måned.

Ifølge den taiwanesiske nyhedstjeneste har Asus i første omgang bestilt en sending med 100.000 eksemplarer af Wave Xtion, og de skal især sælges i Kina, hvor myndighederne har forbudt importen af spilkonsoller som Xbox 360.

Den forventede pris for Wave Xtion ligger på 250-300 dollar. Samtidig har Asus indgået en alliance med det taiwanesiske Technology Research Institute (TRI) om udviklingen af nye systemer med bevægelsesstyring.

Wave Xtion består af to komponenter, en trådløs enhed til mediestreaming fra pc til fjernsyn og den egentlige bevægelsessensor, som ligner Kinect. Den trådløse streaming klares over Wireless HDMI (WHDI), der arbejder i 5 Ghz frekvensområdet over afstande på op til 25 meter.
 
Det er altså ikke meningen at man skal stå og hoppe rundt foran sin computer. Ligesom Kinect skal Xtion bruges foran fjernsynet. Men forskellen er så, at det er computeren - og ikke en spilkonsol - der klarer regnearbejdet. Nu har de fleste ikke deres computer stående i stuen, og derfor har Asus altså valgt at kombinere den Kinect-lignende sensor med en trådløs enhed, som modtager billedsignalet fra computeren og sender det videre til fjernsynet.
 
Samtidig med Wavi Xtion kommer to softwaretitler der udnytter platformen, fitness-programmet MayaFit Cardio Lite og spillet BeatBooster, hvor spilleren skal styre et fly med sine bevægelser.
 
Det skulle også være muligt at bruge systemet med spil som ikke er skrevet til Wavi Xtion. Asus fortæller at programmet er i stand til at konvertere spillerens kropsfagter til tastatur-signaler til forskellige tredjeparts-spil.
 
I modsætning til Microsoft, der i starten havde en meget lunken holdning til de mange uofficielle Kinect-hacks, vil Asus gøre alt for at skabe et meget aktivt udviklermiljø. Der kommer et sæt af værktøjer til udviklere, Xtion Pro Developer Pack, der kan bruges til at skabe programmer som understøtter bevægelsesstyringen.
 
Wavi Xtion er integreret med online-butikken Asus @vibe, hvor der bliver adgang til spil og andet indhold.




IT-JOB

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Infrastrukturspecialist til tværfagligt team

Netcompany A/S

Software Developer

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere