Artikel top billede

AMD klar med første Bulldozer-processor

Den første 16-kerne-processor med den nye Bulldozer-arkitektur er nu på vej ud til kunderne.

AMD fortæller nu at de første sendinger med mikroprocessorer med den nye Bulldozer-arkitektur er på vej ud til OEM-kunderne. Den nye processor, med kodenavnet Interlagos, er samtidig den første 16-kerne x86-processor. De færdige servere med Interlagos kommer i fjerde kvartal.

Hos AMD har man meget store forventninger til den nye mikroarkitektur.

"Det er et monumentalt øjeblik for branchen. Den første Bulldozer kerne markerer begyndelsen til en hidtil uset skalering af ydelsen for x86-cpu'er. Den fleksible nye Bulldozer arkitektur giver web- og datacenter-kunderne den skalerbarhed de behøver for at håndtere cloud- og virtualiseringsopgaver," siger Rick Bergman, der er chef for AMD Products Group.

Bulldozer kommer både i processorer til servere og high-end-systemer og i cpu'er til almindelige computere. Interlagos til servere er den første. AMD lover både betydelig højere ydelse og lavere energiforbrug. De nye processorer har en strukturbredde på 32 nanometer.

De nye desktop-processorer med Bulldozer-arkitektur skal sælges under betegnelsen "FX". Der kommer modeller med fire, seks og otte kerner og det menes at taktfrekvensen ligger på 4 GHz eller mere.  

Det var ventet at FX-processorerne ville være klar i september, men nu ser det ud til at de måske kommer først senere på året eller i starten af 2012. AMD har demonstreret FX ved flere lejligheder, men vil stadig ikke rykke ud med en officiel lanceringsdato.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere