Udvikler løber med Keywords kundebase

Softwareselskabet Bit-House angiver manglende betaling som grunden til, at virksomheden har overtaget kundedatabase og et program til genkendelse af keywords fra selskabets hovedkunde, Keyword Danmark.

Keyword Danmark har mistet kontrollen over såvel kundedatabase som det program, der danner baggrunden for virksomhedens forretningskoncept.

Avisen Computerworld skriver i dag, at Keyword Danmarks direktør, Thomas Kruse Jensen, har bedt sine advokater om at få nedlagt fogedforbud mod selskabets tidligere samarbejdspartner, Bit-House.

Bit-House har ifølge avisen taget kundebase og keyword-program med over i det nye selskab, Keyworld Nordic.

Udsender proforma-fakturaer

Ifølge Keyworld Nordics direktør, Martin Biil Pedersen, har Keyword Danmark ikke betalt sine regninger til softwareudvikleren Bit-House, hvilket skulle retfærdiggøre, at Keyworld Nordic nu har overtaget rettighederne til keyword-programmet.

Keyworld Nordic har dog sendt proforma-fakturaer ud til Keyword Danmarks kunder. Det er sket i håbet om at få lokket kunderne over til sig, hvilket ifølge Keyword Danmarks direktør, Thomas Kruse Jensen, er fuldstændigt uacceptabel.

- Fortrolige oplysninger må ikke misbruges i den grad. Der er jo tale om kunder, som i nogle tilfælde allerede har betalt og alligevel får en regning. Det er svindel, siger han til Computerworld.

Keyworld Nordic forsvarer sig med, at det udsendte ikke er regninger, men tilbud.

Funktionalitet ud af browser

Indtil 30. juni i år var det muligt at indtaste et navn i stedet for en internetadresse i browseren Internet Explorer.

Hvis en virksomhed har registreret det navn som et keyword, blev brugeren automatisk sendt videre til den rette side på internettet.

Men siden 30. juni har man som keyword-ejer skulle hente et lille program for at få samme funktionalitet, og nu, hvor striden mellem Keyword Danmark og det nye Keyworld Nordic er brudt ud, har de to selskaber hver deres keyword-program.

Keyword Danmark er stiftet på resterne af Absee.com, der i flere år har haft rettighederne til at registrere keywords i Danmark. Absee er i betalingsstandsning efter sidste års regnskab, der gav et underskud på 3,2 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere